MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ OBIŠLA DOM U ZVEČANSKOJ: Zaposleni posvećeni deci i brizi o njihovim potrebama (FOTO)

Novosti online

04. 07. 2021. u 15:19

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

МИНИСТАРКА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ОБИШЛА ДОМ У ЗВЕЧАНСКОЈ: Запослени посвећени деци и бризи о њиховим потребама (ФОТО)

Foto: Ministarstvoza rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kisić Tepavčević je sa saradnicima u okviru objekta Stacionar, u kome boravi ukupno 157 dece, obišla radne jedinice Smeštaj uz intezivnu podršku i Prihvatilište za decu, gde je trenutno 21 dete.

Konstatovano je da su smeštajni uslovi dobri, da su zaposleni posvećeni deci i brizi o njihovim potrebama, a da osim toga značajne napore ulažu u rad sa njihovim porodicama i uključivanju dece u obrazovni proces.

Značajan broj dece ima izražene potrebe za intezivnijom zdravstvenom zaštitom, što velikim delom zaposleni u ovoj ustanovi preuzimaju na sebe. Deca su negovana, zadovoljna, komunikativna. 

U narednom periodu Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će kod  Ministarstva za brigu o porodici i demografiju inicitari pokretanje postupka preispitivanja opravdanosti boravka u instituciji (domski smeštaj i prihvatilište) dece mlađe od 3 godine. 

Predstavnici Ministarstva obilaze ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika, a koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom, na osnovu čega je nastao izveštaj te navladine organizacije. 

Predstavnici Ministarstva nastaviće obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)