SUSRET S DECOM OBOLELOM OD RAKA: Ruski kosmonauti doputovali u našu zemlju

V. C. S.

22. 06. 2021. u 09:20

RUSKI kosmonauti Sergej Kud-Sverčkov i Anastasija Stepanovna u okviru ovonedeljne posete našoj zemlji srešće se i sa decom obolelom od raka, čiji su crteži proletos, preko ruskih astronauta, odleteli na Međunarodnu svemirsku stanicu.

СУСРЕТ С ДЕЦОМ ОБОЛЕЛОМ ОД РАКА: Руски космонаути допутовали у нашу земљу

Foto Arhiva "Novosti"

Susret sa mališanima planiran je za danas, a Kud-Sverčkov i Stepanovna, kako saznaju "Novosti", doputovali su u Beograd u nedelju.

Sergej Kud-Sverčkov je pre oko mesec dana pristigao sa ruskog dela Međunarodne svemirske stanice, pod imenom "Zvezda", dok su o Stepanovnoj "Novosti" već pisale kao o ženi s "akreditacijom" novinara iz svemira, specijalisti za izolaciju, spasiocu i inženjeru Instituta za biomedicinske probleme Ruske akademije nauka.

Oboje su gosti Srbije kao članovi ruske organizacije "Juniti", povezane sa svemirskom agencijom Roskosmos. Već devet godina oni zajednički organizuju let dečjih snova u svemir, a mališani iz naše zemlje, preko Fondacije "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić", prvi put se sada priključuju ovoj akciji. Od 34 njihova crteža napravljeno je kosmonautsko odelo koje je u aprilu odletelo u kosmos.

Foto Arhiva "Novosti"

Deca sa Instituta za onkologiju i iz Udruženja NURDOR crtala su svoje želje, među kojima je bilo i vrlo dirljivih.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju