GRČKA MENJA USLOVE ZA PRELAZAK GRANICE: Negativan antigenski test za državljane sa zelene liste - ovo su pravila za decu

Novosti onlajn

17. 06. 2021. u 20:04

DRŽAVLjANI zemalja sa takozvane zelene liste u Grčku će moći da uđu sa negativnim antigenskim testom, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias.

ГРЧКА МЕЊА УСЛОВЕ ЗА ПРЕЛАЗАК ГРАНИЦЕ: Негативан антигенски тест за држављане са зелене листе - ово су правила за децу

Foto EPA

Deca do 12 godina starosti koja dolaze iz zemalja sa zelene liste moći će da uđu u Grčku bez negativnog PCR testa na korona virus.

Evropska unija vratila je juče Srbiju na zelenu listu.

Nove mere u Grčkoj stupiće na snagu kada budu objavljene u Služenom listu.

Srbija i Grčka potpisale su proletos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani cepivima protiv korona virusa dostupnim u našoj zemlji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin. Potrebno je da imaju povrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdatu od strane nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), podsećaju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Oni koji nisu vakcinisani protiv korona virusa trebalo bi da obezbede negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (oslobođena su deca do 6 godina starosti) ili potvrdu o preležanom kovidu-19 u prethodnih 2 do 9 meseci pre putovanja.

Grci su zadržali pravo da putnike na graničnom prelazu nasumično testiraju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa o trošku grčke države.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)