EVROPSKA UNIJA ODLUČILA: Srbija na listi bezbednih zemalja, svaka zemlja članica sama odlučuje

U EVROPSKOM savetu "Novostima" su potvrdili da su ambasadori zemalja članica na sastanku u sredu odlučili da na spisak epidemiološki bezbednih zemalja pridodaju i Srbiju, što znači da će državama članicama biti preporučeno da našim građanima dozvole ulazak na teritoriju EU. Pojedinačna odluka je sada na svakoj državi EU.

ЕВРОПСКА УНИЈА ОДЛУЧИЛА: Србија на листи безбедних земаља, свака земља чланица сама одлучује

Foto: Printskrin

Ovu preporuku treba da na svom sastanku prethodno potvrde ministri na savetu za ekonomska pitanja koji še biti održan u petak.

Imajuši u vidu da se radi o preporuci, ostaje na zemljama članicama da same odrede da li še je poštovati, kada će za svaku pojedinačnu zemlju stupiti na snagu i koji će uslovi biti potrebni da bi se stupilo na njeno tlo. Zemlje članice mogu da zatraže dodatne garancije, kao što su negativni test, potvrda o preležanoj bolesti ili kompletnoj vakcinaciji.

Uz Srbiju su na listu epidemiloški bezbednih zemalja dodate još i i SAD, Severna Makedonija, Albanija, Liban, Tajvan, Hong Kong i Makao. Na ovoj listi su od ranije Australija, Izrael, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Singapur, Južna Koreja i Tajland, kao i Kina uz obavezni reciprocitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!