U ZNAK SEĆANJA NA DOKTORA LAZU: Po prvi put dodedljena nagrada "Dr Miodrag Lazić"

J.Ć.

31. 05. 2021. u 13:32

PRVI put dodeljena je nagrada u znak sećanja na doktora Miodraga Lazića najboljem studentu Medicinskog fakulteta u Nišu

У ЗНАК СЕЋАЊА НА ДОКТОРА ЛАЗУ: По први пут додедљена награда Др Миодраг Лазић

Foto: J.Ć.

- Danas je vrlo emotivan dan jer bismo slavili mom ocu rođendan, ali velika mi je čast što sam danas ovde i što je ova nagrada ponela njegovo ime. On bi bio presrećan da zna da će od danas najbolji student Medicinskog fakulteta u Nišu nositi nagradu Dr Miodrag Lazić, Mladoj Jeleni Milošević sasvim zasluženo, želimo joj puno sreće u daljem radu – rekla je Nina Vujošević, Ćerka Miodraga Lazića, ratnog hirurga i direktora Urgentnog centra KC Niš koji je preminuo od korone 14. aprila, Jeleni Milošević.

- Velika mi je čast, upravo zbog njegovog dugogodišnjeg rada, ugleda i plemenosti, ova nagrada za mene znači samo podsticaj da nastavim da se trudim i radim i usavršavam profesionalno. Planiram da nastavim sa postdiplomskim studijama u Nišu - rekla je dobitnica nagrade Jelena Milošević.

- Danas smo se okupili posebnim povodom , gradska opština Medijana po prvi put dodeljuje nagradu koja je ustanovljena u čast doktora Laze, studentu završne godine Medicine sa ocenom 10. Opština se trudi da ne padne u zaborav jedan heronj, jedan junak koji je zadužio čitavo srpstvo, koji je uvek bio tu da pomogne na svim mestima gde je to bilo neophodno. Nagrada se sastoji od povelje, zahvalnice i 100.000 dinara. To će naredih godina biti tradicija ove Opštine i podstrek mladim generacijama da se bore. - naglasio je predsednik gradske opštine "Medijana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024