Vređali i omalovažavali policajca: Uhapšeni Nikšićani od ranije poznati policiji

Novosti Online / S.Đ.

sreda, 24. 06. 2020. u 13:10

Вређали и омаловажавали полицајца: Ухапшени Никшићани од раније познати полицији

Ilustracija / Foto: Despositphotos

Službenici nikšićke policije zbog napada, ometanja i omalovažavanja njihovog kolege uhapsili su Ivana Vojinovića (39)) i Radosava Bojovića (28)
Službenici nikšićke policije zbog napada, ometanja i omalovažavanja njihovog kolege uhapsili su Ivana Vojinovića (39)) i Radosava Bojovića (28) koji operativno važe za bezbednosno interesantne osobe.


„Nikšićka policija je postupajući po informacijama da u blizini zgrade Osnovnog suda u Nikšiću nekoliko lica narušavaju javni red i mir, došla na lice mesta i legitimisala lica koja je zatekla i to službenika bezbednosne službe D.Ć. (51), V.N. (61), bezbednosno interesantno lice I.V. (39) i bezbednosno interesantno lice R.B. (28). Nakon sprovedene kriminalističke obrade utvrđeno je da su bezbednosno interesantna lica I.V. i R.B upućivali reči uvredljive sadržine D.Ć. i V.N. Nakon legitimisanja D.Ć. kao pripadnika bezbednosne službe verbalni sukob se nastavio, a zatim je i R.B. fizički napao D.Ć. nanoseći mu povrede koje su konstatovane u lekarskoj dokumentaciji, navodi se u saopštenju Uprave policije.


Dodaju da je o slučaju obavešten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama I.V. ne postoje elementi krivinog dela koje se goni po službenoj dužnosti, dok se kod lica R.B. stiču elementi krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te je naložila da se ovo lice liši slobode.


„R.B. je uz krivičnu prijavu prveden nadležnom tužiocu. Nikšićka policija je lišila slobode I.V. zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru – ometanje ili omalovažavanje policijskog službenika, na štetu D.Ć., te i prekršaja iz člana 7 istog Zakona – vređanje i drsko ponašanje na štetu V.N., piše u saopštenju.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije