U centru Berana tokom slavljeničke vožnje građana Berana, Rožaja, Andrijevice, Plava i Gusinja, povodom Dana nezavisnosti, na glavnom gradskom trgu došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Kratki rafal je ispaljen iz jednog automobila iz kolone, posle čega je ceo događaj objavljen na društvenim mrežama.

Policija koja je obezbeđivala dobro orkestriranu vožnju kolone u kojoj su bili političari iz vladajućih partija na državnom nivou, direktori javnih ustanova i preduzeća, reagovala je kasnije i kako se nezvanično saznaje uhapsila jednu osobu.

"Novostima" je potvrđeno privođenje ove osobe, uz napomenu da je reč o maloletniku i da je pucano iz gasnog pištolja...

Ovaj događaj izazvao je zgražavanje normalnog sveta, jer, jasno je, radilo se o provokaciji građana Berana, koji na nju još jednom nisu naseli.

NEMA KRIVIČNOG DELA

Službenici Centra bezbjednosti Berane su protiv A.T. (17) podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 13. Zakona o javnom redu i miru, kao i zbog prekršaja iz člana 10. Zakona o oružju.


A.T. je danas iz vozila marke VW Passat koje se kretalo u koloni vozila povodm proslave Dana nezavisnosti Crne Gore ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.


O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama prijavljenog nema elemenata krivičnog dela.