Šef crnogorske diplomatije: Nećemo dozvoliti da se Srbija meša u unutrašnje stvari države

Novosti Online / V.K.

četvrtak, 21. 05. 2020. u 16:21

Шеф црногорске дипломатије: Нећемо дозволити да се Србија меша у унутрашње ствари државе
Komentarišući izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, Srđan Darmanović, šef crnogorske diplomatije rekao da Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore
Komentarišući izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, Srđan Darmanović, šef crnogorske diplomatije rekao da Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, meša u unutrašnje stvari države

Crna Gora neće dozvoliti da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, meša u njene unutrašnje stvari, poručio je šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović, tvrdeći da u Crnoj Gori nije I nikada neće biti ugroženi narodi “pa naravno ni srpski”. Komentarišući izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića on je rekao da Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, meša u unutrašnje stvari države.


-Vrlo je neodgovorno kad se primene epidemioloških, kojima se čuvaju životi i zdravlje naših građana, koriste kao jeftina, ali nimalo naivna platforma za raspaljivanje političkih strasti i stvaranje atmosfere napetosti, rekao je Darmanović za podgoričku Pobjedu, dodajući da to ne može biti obrazac dobronamerne politike ni u svojoj, a kamoli u drugoj, susednoj zemlji za koju još tvrdite da je prijateljska i bratska.


-Pa sve to još začinite ni manje ni više nego tezom o bratoubilačkom građanskom ratu koji samo što nije počeo! To nije način na koji govore prijatelji i navodno partneri na evropskom putu, a još manje stil i vokabular ministara i visokih diplomata.


Pročitajte još: Dačić: Vlast Crne Gore izmišlja da se Srbija meša u unutrašnje stvari


– U Crnoj Gori mogu biti “ugroženi“ samo oni koji ne poštuju njen Ustav i zakone, njen građanski i multietnički karakter, njen demokratski izbor, samo oni koji svojim fanatizmom ugrožavaju prava i slobode drugih. Ne dešava se prvi put da odluke koje Crna Gora donosi, u skladu sa svojim nacionalnim interesima, budu predmet neodmerenih komentara sa najviših političkih adresa u Srbiji. To je retorika koja je nama u Crnoj Gori dobro poznata, koja se konstantno ponavlja i koja je posledica srpskog nacionalizma duboko ukorenjenog u njihovom političkom diskursu.

Komentari (5)

Ацика

21.05.2020. 16:43

Припрема етничког чишћења и геноцида не могу бити унутрашње ствари . Патријарх Иринеј је још раније  прозрео ваше намере у којима ће те бити спречени.

Јабре

21.05.2020. 17:02

Ко не признаје суверенитет и територијални интегритет Србије нема никакво право да се жали да се Србија меша у унутрашње ствари.