Raskopana Cara Dušana: Sedam gradskih linija po novom režimu

S. B. M.

utorak, 23. 06. 2020. u 08:12

Раскопана Цара Душана: Седам градских линија по новом режиму

Radnici u srcu Dorćola / Foto I. Marinković

Nastavlja se rekonstrukcija ulice na Dorćolu do "Beogradske tvrđave". Izmenjen prevoz na sedam linija sve dok se posao ne privede kraju. Raskrsnica sa Dobračinom ulicom otvorena i prohodna za vozače

RADOVI na trećoj fazi rekonstrukcije Cara Dušana počeli su u ponedeljak! Majstori su sada zaposeli deo do Ulice kralja Petra. U blokadi je raskrsnica Francuske i Cara Dušana, pa sedam linija javnog prevoza, od ponedeljka, vozi izmenjenim trasama. Tako će biti sve dok se ne privedu kraju radovi na obnovi celog poteza od Francuske do Tadeuša Košćuška.

Za vozače je bitno da znaju da je raskrsnica sa Dobračinom otvorena i prohodna, ali da će raskrsnica sa Francuskom biti zatvorena sledeće dve nedelje. Radovi bi trebalo da budu završeni do 1. septembra, a da bi zacrtani rok i ispunio, izvođač radova rešio je da u ponedeljak krene s poslom, 10 dana ranije nego što je to bilo dogovoreno.

Linije javnog prevoza 24, 26, 37, 44, 79 i 5A, kao i 26N i 401N, saobraćaju okolnim ulicama kako bi izbegle zonu radova, a izmeštena su i stajališta.

Podsećamo, rekonstrukcija poteza od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška počela je u junu 2019. Iako je bilo predviđeno da radovi traju do novembra na celoj dužini do Kalemegdana, neimari su posao odužili. Do danas nije završen deo na raskrsnici sa Dalmatinskom, kao ni trotoari duž Cara Dušana do Francuske.