Dečak rođen u sanitetu: Doktorka Marija morala da porodi mladu majku

M. S.

petak, 12. 06. 2020. u 07:11

Дечак рођен у санитету: Докторка Марија морала да породи младу мајку

Ilustracija Foto A. Stanković

Hitna pomoć iz sopota juče porodila ženu (20) na putu od ralje ka beogradu. Dr Marija Tutuš: Majci je ovo peto dete, prevezeni su u GAK u Višegradskoj
JEDAN dečak juče je na svet došao u sanitetu Hitne pomoći Sopot, na putu između Ralje i Beograda. Umesto uobičajene intervencije hitne pomoći, ovoga puta doktorka Mariju Tutuš našla se u ulozi akušera, a zahvaljujući saradnji čitavog tima porođaj je obavljen uspešno i rodio se zdrav dečak. Majka (20), kojoj je ovo peto dete, i beba prevezeni su u ginekološku-akušersku kliniku u Višegradskoj.

Kako za "Novosti" prepričava dr Tutuš, poziv su dobili u 4.50, a beba je već ugleala svetlost dana u 5.30.

- Dobili smo poziv od trudnice u devetom mesecu koja nam je rekla da ima bolove - objašnjava dr Tutuš. - Bili smo spremni da može da se porodi, a za desetak minuta smo bili na adresi. Porođaj je protekao u najboljem redu, imala sam pomoć medicinske sestre. Rođeno je živo i zdravo muško dete koje smo potom predali u Višegradskoj. Majka nije bila uplašena i sarađivala je, a ovo joj je peto dete.

Iako ovakve situacije nisu svakodonevne, doktorka Marija Tutuš kaže da nije prvi put da je na putu do porodilišta morala da porodi ženu:

- Naravno da nisu tako česte situacije, ali sam ih imala. Sve se timski odradi i najbitnije je da su mama i beba dobro. Osećaj je sjajan kad znate da ste uradili pravu stvar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)