Sugrađani i u vanrednom stanju uplovljavali u bračne vode: U aprilu bilo samo 26 venčanja

J. D.

31. 05. 2020. u 08:00

Суграђани и у ванредном стању упловљавали у брачне воде: У априлу било само 26 венчања

Na Zvezdari je sklopljeno pet brakova

Svega dva para u 17 prestoničkih opština se razvela

ZA vreme vanrednog stanja matičari u beogradskim opštinama radili su u specifičnim uslovima, ali nisu imali mnogo posla. Tokom aprila sklopljeno je 26 brakova, i potpisana samo dva papira za razvod.


Prema podacima statističara Sekretarijata za upravu, najviše brakova tokom 30 aprilskih dana sklopljeno je na Zvezdari - pet. Na Voždovcu i Vračaru u bračne vode uplovila su četiri para, a na Savskom vencu i Paliluli tri. Po dva braka sklopljena su u Novom Beogradu i u Rakovici.


Potpise na papire o zajedničkom životu u Grockoj, Lazarevcu i na Starom gradu stavio je po jedan par supružnika. Mladenaca nije bilo u opštinama Čukarica, Surčin, Sopot, Obrenovac, Mladenovac, Lazarevac i Barajevo. Venčanja su obavljana isključivo u zgradama opština, samo u prisustvu mladenaca, kumova i matičara i uz poštovanje svi propisanih mera.


- Retki su bili slučajevi otkazivanja venčanja, uglavnom su budući mladenci pomerali termin, ponajviše za avgust, septembar - objašnjavaju nadležni u matičnim službama. - Izlazili smo im u susret i nudili im sve slobodne termine do kraja godine.

Vanredno stanje nije sprečilo ni supružnike sa Palilule i Starog grada da stave tačku na zajednički život i potpišu papire za razvod. Takođe, iz nadležnog Sekretarijata dodaju i da je u aprilu prošle godine u Beogradu registrovano 499 brakova i 270 razvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije