RADOVI na izgradnji parka u zemunskom naselju Altina trebalo bi da počnu krajem leta, posle čega će se majstori preseliti u Blok P2, gde će se graditi škola, obdanište i zdravstvena stanica.

Tokom letnjih meseci, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisaće tender za parkovski kompleks, koji će se prostirati na oko 7.000 kvadrata. Osim za odmor, više od 25.000 žitelja Altine koristiće ovu zelenu oazu za razonodu i rekreaciju.

Prema rečima zamenika predsednika GO Zemun Damira Kovačevića, posle parka, na red dolaze izgradnja škole, vrtića i zdravstvene stanice na parceli od oko 50.000 kvadrata. Blok B2 će na severnoj strani, graničiti sa novosadskim auto-putem.

- Imamo veliku potrebu za gradnjom nove škole i vrtića - kaže, za "Novosti", Damir Kovačević. - U OŠ "Sava Šumanović" ide više od 1.000 đaka, a puni su kapaciteti i u obdaništima "Lazar" i "Milica". Samo u "Lazaru" boravi oko 200 mališana. Zato planiramo da u ovom kompleksu sagradimo i obrazovne ustanove, ali i zdravstvenu stanicu, jer žitelji ovog dela Altine moraju da idu do Šilerove, gde se nalazi najbliža ambulanta.

Tačan datum početka radova još nije poznat.

- Mnoge stvari ne zavise od Opštine, a nadamo se da će nam biti rešeni i krucijalni problemi, poput kanalizacije za celo naselje, kako ne bi bilo poplava kada padne obilnija kiša. Osim toga, smanjenju saobraćajnih gužvi doprineo bi i nadvožnjak koji bi povezao Altinu sa Ugrinovačkom i Prvomajskom ulicom - kaže naš sagovornik.


DONACIJA ZA ŽITELjE SERVANTESOVE

PRE dve nedelje, u Servantesovoj ulici na Altini buknuo je požar koji je oštetio osam kuća. Pukom srećom, niko nije stradao, ali je pričinjena velika materijalna šteta na objektima. Kako nam je rekao Damir Kovačević, GO Zemun pomogla je porodicama koje su pretrpele štetu, tako što im je donirala građevinski materijal za popravku.