Medicinarima besplatan taksi: Privatni prevoznici na usluzi zdravstvu

S. VIDAČKOVIĆ

24. 03. 2020. u 08:23

Više od 100 privatnika u akciji "Humanost na delu". dobijaće vaučere i javljaće se na broj 011 20 999 99

Медицинарима бесплатан такси: Приватни превозници на услузи здравству

Taksisti će biti na usluzi zdravstvenim radnicima Foto N. Skenderija

VIŠE od 100 beogradskih taksista pridružilo se akciji "Taksi - humanost na delu", koji će tokom vanrednog stanja besplatno prevoziti zdravstvene radnike i medicinsko osoblje od kuće do posla. Ovu ideju tokom prošle nedelje pokrenuo je taksista Branko Antić i promovisao je u "Novostima". Posle toga su se njegove kolege ujedinile.

- Beogradski taksisti su se organizovali u različitim grupama. Bez obzira na to kojem udruženju pripadamo, ujedinili smo se i narodski rečeno - svi smo stali pod "jednu kapu" - kaže nam Antić. - Želimo da našim zdravstvenim radnicima, koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv opakog virusa, pomognemo i da im budemo 24 sata na raspolaganju.

Posle dobijanja svih neophodnih dozvola, očekuje se da ovaj vid prevoza zdravstvenih radnika počne već danas, od pet ujutro. Prema rečima direktora i vlasnika "Beogradskog poslovnog taksija" Zlatana Zlatkovića, svi automobili koji budu učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji biće izlepljeni žutim nalepnicama sa brojem telefona 011 20 999 99, na koji će se javljati medicinari. Zaposleni u zdrvstvenim ustanovama od svojih ustanova dobiće vaučere za humanitarnu vožnju.

- Hoćemo da svako vozilo koje izađe na ulicu bude obeleženo, pre svega zbog noćnih vožnji, jer ova nalepnica omogućava bezbednu vožnju i tokom zabrane kretanja - objašnjava Zlatković. - Štampa se i posebna serija vaučera, koja se odnosi na ovu vožnju. Mi smo ustupili naše regularne vaučere, ali smo ih preoblikovali za ovu namenu.

Svi vozači imaće maske, rukavice, asepsol i hlor kojim će da dezinfikuju automobile. Takođe, urađene su i pregrade između prednjih i zadnjih sedišta kako bi svi bili bezbedni. Taksista Boško Vukojević očekuje da će se još kolega uključiti u ovu akciju.

- Ovom prilikom pozivam sve kolege koje su u mogućnosti da nam se priključe - kaže Vukojević. - Apelujemo na društveno odgovorne firme i građane, da se pridruže, jer mi ćemo neko vreme izdržati uz pomoć svojih resursa, ali posle toga može se desiti da budemo u krizi jer i mi imamo svoje limite. Zaista verujem u srpsko srce i nadam se da će nam se javiti dobri ljudi.

I NE NAPLAĆUJE "BELIM MANTILIMA!"

OD danas CarGo usluga je potpuno besplatna za sve medicinske radnike, izjavio je direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić.

Nova funkcionalnost aplikacije CarGo Medical svim zdravstvenim radnicima, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima i drugim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama omogućiće potpuno besplatno korišćenje usluge svakoga dana, od posla do kuće i obrnuto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije