PARK šuma "Šumice" postaće prava uređena površina za šta je Grad izdvojio više od 300.000 evra. Ovo je u sredu izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska radova sa saradnicima na sređivanju parka i podsetio da osim građana koji žive u ovom delu grada, malo ljudi zna da je ovaj prostor bio neuređena površina u kojoj je bilo lepo šetati, ali nije bilo mnogo sadržaja za decu i odrasle.

Prema njegovim rečima, pre dve godine doneta je odluka o uređenju tog parka u dve faze. Prva je počela tokom prošle godine.

- U drugoj fazi radova, koja će biti završena 1. aprila, uređuje se kompletan park - 2.775 metara staza, devet novih betonskih stepeništa sa rukohvatima, klupe - rekao je Vesić. - Nije posečeno nijedno stablo, već su posađena nova.

Pročitajte još - U "Šumicama" počela izgradnja dečjeg igrališta, teretane, prostora za pse

Na zahtev građana, ulice u okolini parka "Šumice" pretvorene su u jednosmerne. Dosad su završeni radovi na izgradnji parka za pse i dečjeg igrališta, a sanacija staza i izgradnja teretane su u toku. Na novom igralištu je postavljeno osam dečjih rekvizita koji su u skladu sa ambijentom u kome se nalaze, a ceo parkovski prostor osvetljen je 101 svetiljkom. Napravljen je rekvizit "Drveni grad", postavljena je žičara za decu, dve klackalice i ljuljaška, a izrađeni su i drvena greda i hodalica uz pomoć kojih će mališani razvijati motoriku. U ograđenom prostoru za slobodno puštanje pasa ugrađeno je šest rekvizita. U toku je izgradnja teretane na otvorenom, a biće ugrađeno osam fitnes rekvizita. Teretanu će upotpuniti šest drvenih klupa bez naslona za odmor vežbača i pet betonskih đubrijera.