U Šumicama počela izgradnja dečjeg igrališta, teretane, prostora za pse

Tanjug

petak, 20. 09. 2019. u 23:20

У Шумицама почела изградња дечјег игралишта, теретане, простора за псе

Foto Tanjug

U parku šumi "Šumice" počela je izgradnja pešačkih staza, dečjeg igrališta, teretane na otvorenom i prostora za pse

BEOGRAD - U parku šumi "Šumice" počelaje izgradnja pešačkih staza, dečjeg igrališta, teretane na otvorenom i prostora za pse, a sve to će, prema proceni nadležnih, biti završeno do proleća.


Radove su danas obišli predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, član gradskog veća Dragomir Petronijević, odbornik Skupštine grada Beograda Aleksadar Mirković i direktor Gradskog zelenila Slobodan Stanojević.


Petronijević je istakao da se sve to radi na inicijativu građana pet mesnih zajednica i naveo da će sa 60 novih lampiona park šuma biti još bolje osvetljena i samim tim bolje obezbeđena, kao i da će komunalna milicija i policija više kontrolisati park.


"Nastavićemo da povećavamo zelene površine. Godišnje zasadimo oko 5.000 stabala, a cilj nam je da imamo 25 odsto zelenih površina u gradu", rekao je Petronijević.


PROČITAJTE JOŠ: Srušen kip ispred "Šumica"Predsednik opštine Voždovac zahvalio je gradu Beogradu i gradskom preduzeću Gradsko zelenilo što su, kako kaže, izašli u susret građanima.


"U proteklih šest godina na teritoriji gradske opštine Voždovac i na inicijativu građana uradili smo oko 60 dečjih igrališta. Nadam se da ćemo to proširiti i na podavalske delove opštine Voždovac", rekao je Savić.


On je podsetio da je na teritiriji te opštine rekonstruisano svih 16 osnovnih škola.


Stanojević je objasnio da će u park šumi Šumice biti izgrađena zona za slobodno šetanje pasa, čime su, kaže, uvažene potrebe vlasnika kućnih ljubimaca, zatim teretana na otvorenom, kao i najmodernije dečje igralište.


"Uradićemo sedam kilometara staza kroz šumu, a koristiće se i stabilizovana podloga kao na Ušću, koja se dobro pokazala", rekao je on.


Vrednost investicije je 42 miliona dinara, a očekuje se da radovi budu završeni do proleća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije