OSNOVNA škola "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu zasijala je u novom ruhu, pošto je pri kraju rekonstrukcija objekta u koji se pedeset godina, osim manjih intervencija, nije ulagalo. Osmoletku trenutno pohađa više od 700 učenika, koji će posle sanacije imati mnogo bolje uslove za rad.

- Škola je rekonstruisana i izgleda kao nova. U kakvom je stanju bila, dovoljno govoripodatakda je imala toalete "čučavce", tako daje jasno na šta je ličila, bez obzira na nastavno osoblje i ljude koji su je održali - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je u utorak obišao osmoletku.


Projekat za uređenje škole uradila je Opština Rakovica, Grad je odvojio sredstva za nove klupe i opremu, a Republika je podsredstvom Kancelarije za javna ulaganja izdvojila 72 miliona dinara za rekonstrukciju. Objekat ima površinu od oko 7.000 kvadrata, a potpuno je obnovljeno 3.500, urađeni su nov krov i fasada, zamenjene vodovodne i kanalizacione instalacije, sređeni kabineti za informatiku i druge stručne predmete, a preostalo je još parterno uređenje. Novi izgled dobiće i dvorište, kao i tereni oko škole.


Pročitajte i:Venčanja leti, razvodi zimi, Voždovčani sklapali naviše brakova, ali se najčešće i razilazili


- Važno je da ulažemo u ovakve objekte, posebno u one koji nikada nisu ozbiljno rekonstruisani - zaključio je Vesić.


GREJANjE NA ZEMNI GAS

OSMOLETKA koja se ranije grejala na ugalj, a potom prešla na briket, u narednom periodu biće povezana na gas. To je jedna od mera grada Beograda, gde će se u narednom periodu izgraditi više od 250 kilometara gasne mreže.