TOKOM januara obavljena je kontrola rada prevoznika na 98 linija i tom prilikom utvrđeno je da od 714 kontrolisanih vozila, 293 imaju određene nepravilnosti, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.


Prilikom kontrole potvrđeno je da 137 vozača nema uniformu, 54 vozila ne ispunjavaju tehničko-eksploatacione karakteristike, 38 vozila nema ispravnu displej-tablu, 62 vozila nisu čista i dva vozača su odbila da daju informacije ovlašćenim licima Sekretarijata o ID broju vozača.


Pregledom je obuhvaćeno 26 prevoznika, a predviđena je ugovorna kazna u ukupnom iznosu od 5.860.000 dinara.


Pročitajte i: "Recepti" za besplatnu vožnju i kreativna opravdanja beogradskih švercera: Bilo da ih je muka naterala ili teraju inat, računica je jasna


Kontrolisan je i rad prevoznika "Banbus" i "Transprodukt" na minibus ekspres linijama A1, E1, E2, E6 i E9. Kod 31 kontrolisanog vozila utvrđena je 21 nepravilnost i zaključeno da 12 vozača nije imalo uniforme, tri vozila nisu imala ispravnu displej-tablu, četiri vozila su imala pocepana sedišta i neispravno grejanje i dva vozila nisu bila čista. Kazna za njih biće 105.000 dinara.