BLOKOVI 21 i 22 biće "plavi"! Ekipe JP "Parking servis" ovih dana obeležavaju parking mesta i postavljaju table sa obaveštenjem da je tu plava parking zona, odnosno da se parking naplaćuje bez ograničenja na sat. Naplata parkiranja počeće 18. februara, a stanari imaju pravo na pretplatne karte.

Primena zonskog sistema parkiranja u Bloku 21 i Bloku 22 na Novom Beogradu počinje sredinom meseca, a ovde se uvodi plava zona. Naplata i kontrola obavlja se radnim danima od 8.00 do 21.00, a subotom od 8.00 do 14.00.

Iz JKP "Parking servis" kažu da se kontrola parkiranja uvodi u blokove 21 i 22 na inicijativu stanara ovog dela grada, koji se posle zoniranja Bulevara Zorana Đinđića susreću sa sa sve većim problemima i komunalnim neredom unutar blokovskih saobraćajnica.

"ZELENI" BELVIL PROŠLE sedmice zonirano je i naselje Belvil u Novom Beogradu, takođe na zahtev stanara. Naplata parkiranja ovde počinje 4. februara. U trećoj, zelenoj zoni, od 7.00 do 21.00 parkiranje je ograničeno na 180 minuta, a sat košta 41 dinar. Produženi sat košta 140 dinara. Subotom se parkiranje naplaćuje do 14.00. Kazna za nepropisno parkiranje je 1.870 dinara. Mesečna pretplatna karta za stanare je 457 dinara, a za pravna lica i preduzetnike 4.106 dinara.
- Uvođenjem plave zone biće zaštićeni stanari, koji će moći da parkiraju svoje automobile ne samo unutar blokova, već i u celoj plavoj zoni u okolnim ulicama uz mesečnu povlašćenju kartu koja košta 457 dinara - kažu u ovom preduzeću.

PROČITAJTE JOŠ - Ponovo NAPLATA parkiranja i u Mladenovcu: Iscrtane dve zone, sat od 30 do 42 dinara

Posetici ovih blokova plaćaće ubuduće parkiranje SMS porukom po ceni od 31 dinar po satu. Plaćanje višesatnom parking kartom neće biti moguće. Gosti koji planiraju da se duže zadrže, moraće da ostave vozila u drugim delovima plave zone, van blokova, gde mogu da plate višesatno parkiranje po ceni od 150 dinara. Kazna za nepropisno ostavljanje automobila je 720 dinara, a plaćena u roku od osam dana, upola je manja.

- Stanari blokova 21 i 22 imaće pravo da se, osim u svojim blokovima, parkiraju i u celoj plavoj zoni 4. 2, a spisak svih ulica koje ova zona obuhvata mogu videti na sajtu JKP "Parking servis".

Predviđeno je da u Bloku 21 i Bloku 22 bude 1.880 parking-mesta.