BUCI i glasnoj muzici sa kojom se godinu dana bore žitelji Ulice Vuka Karadžića u Mladenovcu konačno je došao kraj. Posle nebrojenih prijava građana na račun rada lokala, inspektori Sekretarijata za zaštitu životne sredine pokrenuli su postupak i uskoro bi trebalo da zatvore jedan od objekata.

Posle inspekcijskog nadzora utvrđeno je da lokali ne poštuju radno vreme i da glasna muzika ometa život stanara u ovoj ulici. Doneta su i rešenja o zabrani puštanja muzike mimo propisa, a vlasnici objekta će biti i novčano kažnjeni.

- Na osnovu prijava pristiglih na našu adresu inspektori su u nekoliko navrata kontrolisali ove lokale, i trenutno je u postupku zatvaranje jednog od objekata - kažu za "Novosti" nadležni iz Sekretarijata za inspekcijske poslove. - Na osnovu postupka inspekcijskog nadzora i utvrđenog činjeničnog stanja inspektori odeljenja za zaštitu od buke u životnoj sredini doneli su pomenuta rešenja, a buku ćemo kontrolisati i u narednom periodu.

PROČITAJTE JOŠ - Muziku do zore niko da utiša

Ipak, zakonska procedura je takva da postupak kažnjavanja dolazi na kraju svih iscrpljenih mera.

Nedavno je opština Mladenovac donela odluku prema kojoj kafići i restorani ubuduće mogu da emituju muziku radnim danima do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. To je sat manje nego što je predviđeno ranijom odlukom.

Odluka se odnosi na četvrtu zonu u koju spadaju ulice Braće Badžak, Slobodana Jovanovića, Kralja Petra Prvog, Vojvode Putnika, Kraljice Marije, Janka Katića, 8. marta, Kralja Aleksandra Obrenovića, Nikole Pašića, Kosmajska, Vitomira Bogdanovića Burze.

PROČITAJTE JOŠ - U Mladenovcu vikendom žurke do jutra, odluka opštine samo slovo na papiru: Luduju do zore, a komunalnih milicajaca ni na vidiku

Peta zona obuhvata ulice Slavka Manojlovića, Desanke Maksimović, Šarplaninska, Janka Veselinovića do ulica Milutina Milankovića, Milovana Vidakovića i Sestara Marjanović.

KAZNE

ODLUKOM o radnom vremenu ugostiteljskih objekata propisano je da se novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 100.000 dinara kažnjavaju sva pravna lica koja bukom iz svog lokala uznemiravaju građane koji žive u susedstvu. Za isti prekršaj novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 75.000 dinara kažnjava se preduzetnik.