U Mladenovcu vikendom žurke do jutra, odluka opštine samo slovo na papiru: Luduju do zore, a komunalnih milicajaca ni na vidiku

J. DINČIĆ

19. 01. 2020. u 16:29

У Младеновцу викендом журке до јутра, одлука општине само слово на папиру: Лудују до зоре, а комуналних милицајаца ни на видику

Stanari Ulice Vuka Karadžića često prijavljuju glasnu muziku

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata ostalo kao odluka koju niko ne poštuje
ZBOG mnogobrojnih prijava Mladenovčana koji svakog vikenda "zatrpavaju" Sekretarijat za poslove komunalne milicije pritužbama na račun ugostiteljskih objekata koji ne poštuju radno vreme i puštaju glasnu muziku do zore, Opština Mladenovac rešila je da im stane na put. Na hitnoj sednici održanoj krajem decembra doneta je nova odluka o radnom vremenu lokala, koja je počela da se primenjuje početkom godine. Njome se vikendom emitovanje muzike ograničava do ponoći. Ipak, dok komunalna milicija ne dobije ispostavu u ovoj opštini, i nova odluka ostaće samo slovo na papiru.

Žitelji Ulice Vuka Karadžića na samo 100 metara imaju šest kafića. Neki od njih, glasnu muziku emituju četvrtkom, petkom i vikendom do zore. Opština je zato inicirala izmenu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

PROČITAJTE JOŠ - Uvode granicu i za decibele

Prema novoj odluci, kafići i restorani ubuduće mogu da emituju muziku radnim danima do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. To je sat vremena manje nego što je predviđeno ranijom odlukom.

- Sve je to lepo, ali nove odluke niko ne poštuje - govori Jasmina Čavkunović, koja ovde stanuje. - Kafići "Barbar" i "Stara pivnica" i dalje rade do zore, a njihove mušterije urlaju po celu noć duž ulice. Muzika radi do 6.00, a policije nema. Pred Novu godinu, dva momka su se ovde izbola noževima. O uriniranju ispred moje ograde, razbijenim flašama ne želim ni da govorim. A kad pozovem komunalnu miliciju, kažu da nemaju ekipu koja bi došla do Mladenovca.

Iako je najavljeno da će prijemom novih članova komunalna milicija prvo pokriti ispostave u rubnim opštinama, a novi članovi primljeni su krajem decembra, milicionari se još nisu pojavili u Mladenovcu. Iz nadležnog sekretarijata nismo dobili odgovor kada će nove ispostave početi da rade.


ZONA ULICA

ODLUKA se odnosi na četvrtu zonu u koju spadaju ulice: Braće Badžak, Slobodana Jovanovića, Kralja Petra Prvog, Vojvode Putnika, Kraljice Marije, Janka Katića, 8. marta, Kralja Aleksandra Obrenovića, Nikole Pašića, Kosmajska, Vitomira Bogdanovića Burze.

Peta zona su ulice Slavka Manojlovića, Desanke Maksimović, Šarplaninska, Janka Veselinovića, Slavka Manojlovića, Milovana Vidakovića, do ulica Milutina Milankovića, Milovana Vidakovića, Sestara Marjanović.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Aleksandar

20.01.2020. 11:16

Bile su dve patrole KM, zajedno sa inspekcijom, petak na subotu noc, kao i subota na nedelju noc..i kontrolisali su postovanje nove odluke..

Decibel

20.01.2020. 16:57

Tebalo bi postovati radno vreme, a ne da se pijani razvlace do jutra, neka odu u neki nocni klub( ako ga ima u Ml) i sve ok