DA su divlji taksisti pred novogodišnje praznike okupirali prestonicu, kao i da među njima ima onih iz Crne Gore i BiH, tvrdi Aleksandar Bjelić, iz Saveza auto-taksi udruženja Srbije. Kaže i da su uhvaćena dvojica od kojih je jedan bio Sirijac, a drugi - Kipranin. Ipak, iz Sekretarijat za inspekcijske poslove za "Novosti" kažu da nisu dobili prijave za obavljanje taksi delatnosti na teritoriji grada Beograda vozilima sa stranim registarskim tablicama.

- Sirijac i Kipranin vozili su preko jedne nove aplikacije koja se nedavno pojavila. Njihova vozila nisu imala TX tablice. Uhvaćeni Sirijac imao je registrovanu aplikaciju, a Kipranin je njen vlasnik. Taj Sirijac je, prema mojim informacijama, već neko vreme u Beogradu, i na društvenim mrežama su okačene njegove slike sa ratišta u vojnoj uniformi - priča Bjelić.


PROČITAJTE JOŠ: Pretio da će ubiti tetku, razbijao joj po stanu: Kada je policija ušla u njegov stan da ga uhapsi imala je šta i da vidi

Tvrdi i da su uhvaćeni i državljani Bih i Crne Gore, koji su taksirali bez dozvola. Organizovana je i prava mala potera za taksistom iz BiH.

Ipak, iz Sekretarijata za inspekcijske poslove tvrde da nisu dobili prijave za obavljanje taksi delatnosti na teritoriji grada vozilima sa stranim registarskim tablicama.

- U poslednja dva meseca ovaj sekretarijat je dobio 66 prijava na račun rada registrovanih i neregistrovanih subjekata za taksi prevoza. Zbog objektivno nedovoljnog broja saobraćajnih inspektora, potrebnih za učestali nadzor nad taksi prevozom, pripadnici Komunalne milicije stalnim prisustvom na terenu, primenjujući zakonska ovlašćenja, kontrolišu taksi prevoz i svaku utvrđenu aktivnost neregistrovanih subjekata prosleđuju saobraćajnoj inspekciji.


PRIJAVITE VEĆU NAPLATU

PREKRŠAJ povećane naplate taksi prevoza, kako kažu u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, utvrđuje se isključivo po prijavama oštećenih stranaka.

- Apelujemo na korisnike taksi prevoza da obrate pažnju, kako bi minimizirali rizik od povećane naplate, kao i da prijave ovakve slučajeve.

I Bjelić navodi da sugrađani, kada im taksista traži više novca, ne moraju da plate vožnju i da odmah mogu da pozovu policiju i prijave slučaj.