UDRUŽENjE građana "Vratimo trolu 28" okupiće se u petak u 18.00 u Vasinoj ulici, gde će održati protest zbog ukidanja linija 19 i 28. Sugrađani će simboličnih 28 minuta prelaziti pešački prelaz u ovoj ulici i time će blokirati saobraćaj.

Zvezdarci, žitelji Profesorske kolonije i Hadžipopovca ostali su ukidanjem trolejbusa 19 i 28 bez linija koje su ih povezivale sa centrom grada. Peticiju sa više stotina potpisa su odavno predali, nekoliko puta su zaustavljali saobraćaj u različitim delovima grada. Naznaka da će im trolejbusi biti vraćeni, ipak nema. Zato je u trolu 40 nekada nemoguće ući.

Na muci su i stanovnici Profesorske kolonije i Voždovca, odnosno oni koji putuju linijama 21 i 22. Ove linije skraćene su do Slavije, pa svi koji ih koriste prinuđeni su da se do Trga republike naguraju u solo autobuse na liniji 22A. Najveći problem nastaje u popodnevnom špicu, kada su stajališta Trg republike, Terazije i Beograđanka puni putnika koji čekaju trolejbus 29, kako bi stigli do željene destinacije ili negde usput preseli. Vožnju linijom 22A do Slavije kao da svi izbegavaju.

PROČITAJTE JOŠ - Beograđani traže povratak trole 28: Okupili se ispred Gradske uprave i predali peticiju

- U trolejbuse 29, od četiri po podne ne može da se uđe - priča Predrag Veljković. - Na stanicama je "milion" ljudi, a i kada uspem da se proguram, ljudi stoje jedni drugima na glavi. I svakog dana se ponavlja ista slika. Autobusi 22A do Slavije idu prazni, jer svi čekaju trolu.


BEZ TAČNIH BROJKI

LINIJA 29 pojačana je 8. novembra. Ipak, situacija nije nimalo bolja. Zvaničnih podataka o tome koliko su linije 22A, 29, 77 i 40 sada prebukirane nema. Nadleži samo tvrde da idu redovno i da vozila na njima ima dovoljno. Kategorični su i pri odluci da se 28 neće vraćati, jer se njena trasa preklapa sa linijama 40 i 77.