Širi spisak za vantelesnu: Izdvojeno oko 30 miliona

B. B.

18. 12. 2019. u 10:44

Шири списак за вантелесну: Издвојено око 30 милиона

Na konkurs se prijavilo 140 parova

Na konkurs je prijavilo 140 parova, od kojih je 112 ispunilo uslove

PREDSEDNIK Skupštine grada Nikola Nikodijević predložio je Sekretarijatu za zdravstvo da se svim parovima prijavljenim na konkurs, koji su ispunili uslove, omogući finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada. Već je rangirano 100 parova, koji su ušli u proces. Na konkurs je prijavilo 140 parova, od kojih je 112 ispunilo uslove, a iz gradske kase je za ove namene izdvojeno od 30 miliona dinara.

- Budući da je odziv građana bio veći i da je potreba za ovom vrstom finansijske pomoći bračnim parovima značajna olakšica, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo dopuni ovu odluku i da se svim parovima prijavljenim na konkurs, a ispunili su uslove, omogući finansiranje četvrtog pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada - rekao je Nikodijević.

Pročitajte još - VANTELESNA OPLODNjA: Četvrti pokušaj o trošku Grada

On je istakao da Grad posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem stimulisanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

- U cilju podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda - naveo je Nikodijević. - Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koje daje Republika Srbija.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije