Radojičić: Topli domovi građana prioritet za Grad Beograd

Novosti Online

04. 12. 2019. u 16:42

Радојичић: Топли домови грађана приоритет за Град Београд

Foto: beograd.rs

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da Javno-komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ zimu dočekuje spremno i da se njegov rad upravlja prema potrebama građana
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da Javno-komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ zimu dočekuje spremno i da se njegov rad upravlja prema potrebama građana.


On je podsetio da su od sinoć svi izvori toplotne energije u dvadesetčetvoročasovnom režimu isporuke i poručio da su topli domovi građana prioritet za Grad Beograd.


– Svi toplotni izvori, što obuhvata 14 toplana i 22 kotlarnice, od sinoć su zbog niskih spoljašnjih temperatura vazduha prešli u 24-časovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije svim potrošačima na teritoriji Beograda. Najbitnije nam je da građani i ove zime imaju kvalitetno grejanje i zbog toga „Elektrane“ prate vremenske uslove iz sata u sat, i kao u ovom slučaju, u najkraćem vremenskom roku reaguju prema trenutnoj prognozi – istakao je gradonačelnik i dodao da ovo preduzeće ima ugovorene dovoljne količine energenata za grejnu sezonu čija se isporuka vrši sukcesivno prema potrebama.


Među njima je, kako kaže, 95 odsto prirodnog gasa, odnosno fosilnog goriva koje je najmanje štetno za životnu sredinu.


Pročitajte još: Radojičić: Beograd teži primeni koncepta pametnih gradova


Radojičić je istakao da nema većih kvarova na mreži i naveo da je broj reklamacija od početka grejne sezone na nivou prosečnog.


Gradonačelnik je podsetio da je ovo prvi prelazak na 24-časovno grejanje u ovoj grejnoj sezoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

E moj beograde

05.12.2019. 04:08

Sada je 4, minus napolju. Dete bolesno. I nema grejanja. Na sta smo spali. Ne znam da li je i pod sankcijama bilo ovako. Nespokoj i maltretiranje.

Mnogo se vi brinete

05.12.2019. 10:01

Da građani ne uplaćuju za preskupo i neefikasno grejanje, ništa od toga ne bi bilo... Uostalom, elektrane su demantovale da su prešle na celodnevno grejanje.