PORODICA OSMANI SA DORĆOLA IZBAČENA NA ULICU: Ženu obolelu od raka iznosili na nosilima (VIDEO)

NovostiOnline

16. 10. 2019. u 10:54

Kako navodi Krov nad glavom, policija je prvo blokirala ulaz u kuću

ПОРОДИЦА ОСМАНИ СА ДОРЋОЛА ИЗБАЧЕНА НА УЛИЦУ: Жену оболелу од рака износили на носилима (ВИДЕО)

Foto: Krov nad glavom

Predstavnici Združene akcije „Krov nad glavom“ i solidarni građani okupili su se u utorak u Dunavskom keju 30, kako bi pružili podršku porodici Osmani zbog rušenja njihovog jedinog doma.


Kako navodi Krov nad glavom, policija je prvo blokirala ulaz u kuću.


„U kući se nalazi bolesna žena i hitna pomoć je stigla da pruži asistenciju pri izbacivanju porodice izjedinog doma. Porodica Osmani godinama živi u kući u ulici Dunavski kej 30 na Dorćolu. Međutim, njihova kuća, izgrađena još 1934. godine je 2015. izbrisana iz zemljišnih knjiga, kao da uopšte ne postoji. Nakon četiri godine čekanja i niza žalbi i zahteva, Seladin Osmani je konačno dobio odobrenje da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige. Ali pre nego što je ovo rešenje postalo pravosnažno, samo par dana kasnije, iz Grada stiže i rešenje o rušenju kuće“, navode u saopštenju.


Ističu da nije jasno kako je odavno izgrađena i legalno uknjižena zgrada volšebno izbrisana sa parcele na kojoj se nalazi.„Gradska vlast i druge nadležne institucije su opet pokazale da su brze kad treba rušiti kuće i pomagati „investitorima“, a spore i nepouzdane kad god običan čovek treba da se izbori za svoja prava.


— Marko M. Dragoslavic (@DragoslavicM) October 15, 2019


Sama porodica Osmani jasno ističe da je spremna da se odseli, ako je zemljište na kom se nalazi njihova kuća potrebno za nekakav projekat od nacionalnog značaja – ali da Grad ne može da ruši njihov jedini dom a da im ne obezbedi drugo, trajno rešenje“, dodaju u saopštenju.


Bolesnu ženu su izneli iz kuće na nosilima i odvezli u bolnicu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Gina

16.10.2019. 11:09

Da je ovoliko "pomagača" kada treba da se sirotinji i obicnim čoveku resi ili bar ne napravi problem, daleko bi se otislo. Ovako se vracamo unazad. Dobro kazu nasi stari: kadija te tuži, kadija ti sudi i sjase Kurta da uzjaše Murta koga si kao demokratski izabrao. Vratite se komunisti, sve vam je oprosteno.

Boyana

16.10.2019. 11:24

Nasa divna milicija! Kako su oni pazljivi kada treba da se sirotinja otera sa kucnog praga i ostavi bez istog, kada se isteruju deca,stari i bolesni, nejaki uz prisustvo Izvrsitelja! A krimosima i kvazi politicarima se klanjaju do poda i nazad radi neke male protivusluge....bravo Srbijo,bravo! To smo i zasluzili za koga smo glasali!

Zeks

16.10.2019. 11:40

Predsednice Reaguj,kad mozete da primite taksiste resavajte onda ove i ovakve probleme

Djidji

16.10.2019. 14:11

@Zeks - Problemi se i prave da bi se istakli oni koji ih resavaju jer da ih nema ne bi bili vazni. Sto vise problema to vise razloga da oni postoje a to znaci da se ništa ne promeni po bilo kom pitanju. Blago nama sa mamama.

Р.Српска

16.10.2019. 11:55

када је ријеч о напаћеном народу одмах реагују а таксисте су пустили да раде шта хоће!

VEKI

16.10.2019. 12:20

Romi moraju da shvate da nisu građani drugog reda a bogami ni prvog, i da za njih važe zakoni kao i za ostale. Oni uzurpiraju napuštene i slobodne i javne površine, a bogami i privatne i grade svoje barake i kuće. Kada dođe do urbanizacije onda, kukaju kao su tu živeli pola veka. I mora im se reći da nisu živeli već plodouzivali i koristili gratis tuđe parcele. Država treba da rešava socijalna pitanja, ali u skladu sa socijalnim potrebama građana. 1

Ma da

16.10.2019. 14:19

@VEKI - Ovako se bas prave socijalni problemi jer se s prljavom vodom baci i dete. Drzava je odvojena od naroda i služi iskljucivo partokratiji i interesima lovatora i kapitalista. Njima služi svojom represivnom ulogom u društvu kada treba da počisti teren da se kapital ugnezdi. Kad iza te pticurine ostane haos onda se vajka nismo znali, mame mi. Uostalom uzalud je ovo komentarisati nekome ko navija za medveda.

BRAVO za komentar

17.10.2019. 13:07

@VEKI - Bravo, isti slucaj imamo i na Bezanijskoj kosi kod okretnice autobusa 75, Romi uzurpirali nekoliko hektara drzavnog zemljista nas maltretiraju sa otpadom, dimom, muzikom, ali oni su tu sa namerom smesteni dosli jer cekaju zbrinjavanje jer je tu planiran magistralni put, vecina je vec dobila stanove u Dr Ivana Ribara u zgradama sto ja ne bih mogao da dobijem koji nisam manjina, ali drzavi placam porez i namete i ne kradem struju. Pritom isti ti se opet vratili i plus dosli novi. I tako godinama.

Опомена

16.10.2019. 12:31

Ја да сам полицајац и да ме терају да исељавам болесну жену од рака, истог тренутка бих скинуо своју униформу и попишао се по истој. Разумем посао, али ово није посао. Ово је злочин. Ова породица треба да се образи суду у Стразбуру.

Novica

16.10.2019. 14:29

@Опомена - I socijalni radnici i medicinsko osoblje bi morali da budu hrabri i odbiju poslusnost da prisustvuju sudskim prinudnim izvršenjima gde ima maloletne dece i bolesnika nad kojima se vrsi prisila. Strukom se manipuliše da služi onome sto je eticki neprihvatljivo umesto gradjanima. Dubok je jaz izmedju institucija i gradjana pa ih se ne dozivljava da njima sluze iako im je u opisu posla a ne da budu privatno obezbedjenje investitora i parajlija.

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

16.10.2019. 13:11

Ма нема бриге, то ће нас "хумани и прадољубиви" Председик, решити очас посла ,као што је решио своје пулене таксисте....

Sramota

17.10.2019. 09:54

Pih kakvi su ljudi, ko je odgovoranniz vlasti ?!!! Odmah ime ? Zelim da izgubi posao bez prava na ponovno zappsljavanke u drzavnoj firmi. I kazna zatvora!

gg

18.10.2019. 11:26

Hmm, kuca izbrisana.. Ljudi, o cemu pricamo? Odmah podici na najvisi nivo i sve kazniti.. A kad cujem da resenje o ponovnom upisu kasni za resenjem o rusenju povraca mi se