Vesić: Voda u Borči i Kotežu ispravna, preventivno da se ne koristi

Tanjug

28. 06. 2019. u 15:56

Весић: Вода у Борчи и Котежу исправна, превентивно да се не користи

Foto: Tanjug

Vesić je novinarima u Borči rekao da Gradski zavod za javno zdravlje i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" rade uzorkovanje vode i da do sada nijedan uzorak nije pokazao da je voda neispravna

Gradski zavod za javno zdravlje je konstatovao da je voda U Borči i Kotežu potpuno ispravna, ali je, iz preventivnih razloga, preporučio građanima tih naselja da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda, izjavio je u petak zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je dodao da građani drugih delova na levoj obali Dunava, koji su u nevremenu pogođeni poplavama, kao što su Ovča i Krnjača, svakako mogu najnormalnije da koriste gradsku vodu.

Vesić je novinarima u Borči rekao da Gradski zavod za javno zdravlje i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" rade uzorkovanje vode i da do sada nijedan uzorak nije pokazao da je voda neispravna.

PROČITAJTE JOŠ - UPOZORENjE ZA DELOVE BEOGRADA: Česmovača nije više za piće, stižu cisterne sa vodom

"Voda je ispravna. Međutim, s obzirom na veliku količinu hemikalija koje se koriste kako bi se očistila zemlja u Borči i Kotežu i mogućnosti da eventualno nešto od tih hemikalija dopre u vodovod, Gradski zavod za javno zdravlje je preporučio da se ta voda ne koristi iz preventivnih razloga jer ne žele da ostave nijedan promil mogućnosti da se neko zarazi", pojasnio je Vesić.

To, kako je istakao, znači da građani Krnjače i Ovče mogu sasvim normalno da koriste vodu iz gradskog vodovoda.

"Verujemo da će, kada bude prestala upotreba hemikalija, Gradski zavod za javno zdravlje doneti odluku da i građani Borče i Koteža mogu da koriste vodu iz gradskog vodovoda", dodao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Stari penzioner- Beograđanin

28.06.2019. 17:12

Ako je voda ispravna, zašto pobogu OPREZ? Time dovodite sopstvenu izjavu u pitanje a stanovnike u neizvesnost. Ili je voda zdrava ili nije, tu nema mesta manipulacijama po ugledu na Nikolu Pašića -može da bude, ali ne mora da znači!