STANARI dela Ulice kneza Višeslava od letos se nisu naspavali. Problem im pravi bahati komšija, koji je, kako kažu, bez dozvole počeo da zida etažu više na petospratnici pod brojem 124. Od zvuka građevinskih mašina dešavalo se da ne mogu ni noću da se odmore, a pojedini žitelji ovog dela čukaričkog naselja Filmski grad čak su prinuđeni da se odsele!

Kako nam je ispričala jedna od ugroženih stanarki sa pomenute adrese, gradnja je počela još u junu prošle godine. Do danas, ona nije završena, a reč je o velikoj kvadraturi.


PROČITAJTE JOŠ: Kaluđerica: Za prilaze groblju 64.000.000 dinara

- Moja porodica imala je nameru da nadogradi sprat, ali smo čekali da se zgrada uknjiži po zakonu i legalizuje - priča za "Novosti" M. M. - Međutim, komšija nas je preduhitrio i započeo je taj posao, i to bez ikakve dozvole. Rekao nam je da se dogovorio sa investitorom naših zgrada.

Umesto u lepo uređeni plato između stambenih višespratnica, komšiluk ima pogled na komunalni šut i građevinske armature. Kako kaže naša sagovornica, možda bi to i bilo podnošljivo, da majstori bar poštuju kućni red.

- Živimo u hororu. Buka je nepodnošljiva. Sa radovima ne prestaju ni vikendom, a dešavalo se čak da su gradili i pod svetlima, noću. U naselju imamo mnogo male dece, oni to teško podnose. U dogovoru sa porodicom, odlučila sam da prodamo stan, moramo da odemo odavde - nastavlja M. M.

Prema rečima ogorčene komšinice, stanari su se organizovali i ceo slučaj prijavili građevinskoj inspekciji Opštine Čukarica.

- Po prijavi građana, koja je 17. septembra 2018. upućena Odeljenju za građevinsku inspekciju, inspektor je izašao na teren na navedenoj lokaciji i utvrdio da je reč o objektu površine veće od 800 kvadrata, koji ne poseduje upotrebnu dozvolu - potvrdili su nam iz Opštine. - Pošto je objekat u nadležnosti Sekretarijata za inspekcijske poslove, predmet je 26. septembra upućen Gradskoj građevinskoj inspekciji na dalje postupanje.

Zbog čega gradnja u Kneza Višeslava nije obustavljena, ako je već utvrđeno da upotrebne dozvole nema, iz Gradske uprave nismo dobili odgovor do zaključenja ovog broja.


UGOSTITELj

KOMŠIJA koji gradi bez dozvole, kako saznajemo, vlasnik je dva ugostiteljska objekta u Filmskom gradu.

O problemima stanara zbog buke koju izazivaju zaposleni ovih objekata, tokom pripreme za doček gostiju, "Novosti" su svojevremeno pisale.


PROČITAJTE JOŠ: Biološki fakultet dobija novu zgradu?

VIŠESPRATNICA NEMA UPRAVNIKA

KAKO nam je rekla M. M., problematična zgrada na kojoj se doziđuje sprat nema upravnika.

- Žena iz susednog ulaza, koja se prvo prihvatila tog posla, odustala je od odgovornosti. Onda smo angažovali upravnika preko agencije, čovek se pojavio, održao sastanak, ali nikada više nije došao.