Zoo-vrt: Pingvini stižu kad zahladni

M. Stanojković

04. 11. 2018. u 20:28

Зоо-врт: Пингвини стижу кад захладни
U beogradskom zoo-vrtu do kraja novembra pingvinarijum. Pokrenuta procedura za uvoz životinja

PRESTONIČKO životinjsko carstvo do kraja novembra trebalo bi napokon da dobije dugonajavljivane pingvine, ali i renovirani i preuređeni Bebi zoo-vrt. Iako su radovi na pingvinarijumu probili sve moguće rokove, a novi prostor za najmlađe stanovnike bio u planu do kraja leta, u upravi se nadaju da će ovi radovi biti privedeni kraju u pomenutom roku.

Prostor za pingvine gradi se oko dve godine u tri faze, a radovi na poslednjoj, izrada betonske konstrukcije i prilaza, kao i sređivanje samog bazena se finiširaju. A novi stanovnici uskoro bi trebalo da doputuju u Beograd.


PROČITAJTE I: Zoo vrt: Stigle lame i morska prasad


- Kada je reč o pingvinarijumu, radovi su u završnoj fazi, a započeta je procedura uvoza i izvoza životinja - objašnjavaju u Beogradskom zoološkom vrtu. - Nadamo se da će do kraja novembra biti spremno sve, ali to sad i ne zavisi toliko od nas, već od procedura. Svakako radimo na tome da bude što pre.

Kako su ranije rekli u zoo-vrtu, pingvini moraju da se sele u hladnijim mesecima.


Osim nove atrakcije za posetioce, zabavni sadržaji pripremaju se i za najmlađe. U odnosu na dosadašnji prostor, preuređeni Bebi zoo-vrt prostiraće se na površini od 480 kvadratnih metara, a biće uređen tako da mališani mogu da priđu "bebama", da ih maze i hrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije