FOND humanosti Kompanije "Novosti" i hotel "Hajat ridžensi Beograd" obradovali su mališane iz Doma za decu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj". U okviru manifestacije "Mesec globalnog volontiranja", koju organizuju predstavnici korporacije "Hajata", svi hoteli u okviru ovog lanca posvećuju vreme volontiranju u lokalnim zajednicama.

Volonteri ovog poznatog brenda su odabrali da uvesele mališane iz "Zmaja", sa kojima se druže već deset godina.


PROČITAJTE JOŠ:
Vojska ustupila prostor vrtićima

- Kroz razne aktivnosti, kao što su pomoć starijima, davanje krvi, humanitarne trke ili popravka sirotišta prošle godine, ostvareno je 25.000 volonterskih sati - objašnjavaju iz "Hajata". - Ove godine je cilj da se ispuni 30.000 na globalnom nivou, a za početak odbrojavanja sati iz naše prestonice odabrali smo baš "Zmaj", jer je naše druženje sa njima postalo tradicija.

Oni su deci iz doma sa Voždovca darovali sto za stoni fudbal, a druženje su upotpunili i mladi glumci Uroš Jovičić, Darko Ivić i Stojan Đorđević. Radost na licima mališana nije se mogla sakriti kada su u dvorištu doma ugledali omiljene glumce. Lopte za fudbal, odbojku i košarku letele su po terenima. Igra je tajala do kasnih večernjih sati, a deca su neumorno trčkarala ceo dan.

- Tradicija je da svakog juna dolazimo u "Zmaj" i organizujemo svečani ručak i druženje povodom završetka školske godine. Nudimo i praksu, a kasnije i zaposlenje u našem hotelu za starije štićenike - ističu iz "Hajata".


PROČITAJTE JOŠ:
Ove linije gradskog prevoza će biti izmenjene zbog maratona

OBELEŽAVANjE DANA PLANETE

PROSLAVA Dana planete Zemlje zakazana je za danas, kada će za decu iz "Zmaja" i OŠ "Laza Kostić" biti organizovane radionice na teme očuvanja zaštite životne sredine i zdrave ishrane. Mališani će praviti i čestitke povodom rođendana planete.