TRADICIONALNO, od sredine avgusta roditelji kreću u nabavku udžbenika i školskog pribora, kako bi mališani spremno dočekali početak školske godine. Police knjižara i marketa ispunjene su školskim priborom čije se cene drastično razlikuju. Mala sveska košta od 10 do 300 dinara.

Završna reč u odabiru školskog pribora svakako je prepuštena mališanima, a svako od njih ima svoje prioritete u izboru.

U knjižari "Zavod za udžbenike" u Kosovskoj ulici ističu da je, osim udžbenika, počela prodaja i školskog pribora u velikim količinama. Zaposleni napominju da je najveća potražnja za sveskama i priborom za pisanje.

U megamarketima police su prepune školskog pribora. Male sveske se mogu pazariti od 10 dinara po komadu do više od 300 dinara, u zavisnosti od dezena i proizvođača. Sveska A5 formata sa mekim koricama je oko 70 dinara, sa tvrdim 120, dok se ukoričene sveske mogu kupiti po ceni od 225. Neke koštaju i 700 dinara.

Pribori za pisanje i crtanje mogu se naći i za nekoliko desetina dinara, a oni poznatijih proizvođača i za nekoliko stotina dinara. U zavisnosti od oblika, pernice se prodaju po ceni od 450 do 2.800 dinara, a cena rančeva najčešće se kreće u rasponu od 1.000 do 5.000 dinara.

Jedan od najtraženijih proizvoda svakako su i flomasteri, od svetlucavih do onih za šaranje tkanine. Izbor je svakako bogat, šest komada staje 100 dinara, 20 komada 585, a 24 se mogu naći i po ceni od 745.

Prodavci ističu da devojčice uglavnom biraju šljokice, roze i ljubičaste boje, a dečaci se odlučuju za omote sa slikama automobila, likovima fudbalera ili junaka crtanih filmova.