ZA vreme letnjeg raspusta, u periodu od 21. juna do 31. avgusta, Sekretarijat za sport i omladinu organizuje besplatne sportske programe za učenike osnovnih i srednjih škola. Pravo na prijavu imaju svi zainteresovani učenici uzrasta od sedam do 18 godina, a cilj programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom.

Letnji sportski kamp "Stari DIF" namenjen je osnovcima od prvog do četvrtog razreda, a polaznici će od ponedeljka do petka u periodu od 9 do 12 časova imati priliku da vežbaju džudo, karate, ples i ritmičku gimnastiku. Kamp će trajati od 26. juna do 7. jula.

Mališani sa Zvezdare slobodno vreme moći će da upotpune na SC "Olimp" u više organizovanih kampova. U Amfiteatru osnovci će od 3. jula do 31. avgusta, radnim danima, od 8 do 16 časova, moći da se prijave za školu plesa, zumbu za decu, fitnes i pilates, kao i aerobik za decu. U velikoj sali sportskog centra učenici će igrati odbojku, zatim sledi pauza za osveženje, pa utakmica košarke i rukometa, za kraj dana uživanje na bazenu.

U ustanovi SC "Voždovac" na Banjici održavaće se besplatne škole tekvonda, fudbala, rukometa, košarke i tenisa od 21. juna do 31. avgusta, svakog radnog dana. Letnji sportski kamp biće u istom periodu i u "Šumicama", a sastojaće se iz četiri programske celine: košarka, rukomet, odbojka i stoni tenis.

Pionirski grad će prirediti i etno-radionicu folklora, termini su podeljeni u više smena. Prva počinje 19. juna, a poslednja je 24. jula, svakog radnog dana, od 9 do 15 časova. Besplatna obuka ronjenja biće u kampu "Ada za decu" na Adi Ciganliji.


MLADENOVAC

BORILAČKI sportovi i rekreativno treniranje u teretani je program koji je namenjen za učenike osnovnih i srednjih škola iz Mladenovca. Početak je zakazan za 21. jun, a termini su ponedeljkom, sredom i petkom u maloj hali i teretani SC "Mladenovac".