U Vodovodu proveravaju diplome

M. LJ. POPOVIĆ

12. 04. 2017. u 17:17

U jednom od najvećih komunalnih preduzeća "pročešljaće" se kvalifikacije zaposlenih na svim nivoima. Sumnja se na falsifikovana svedočanstva iz srednje škole

У Водоводу проверавају дипломе

Zgrada "Vodovoda" u Makišu Foto Nikola Fifić

DIPLOME svih zaposlenih u JKP "Vodovod i kanalizacija" intenzivno se proveravaju, saznaju "Novosti". Zbog sumnji da određeni broj radnika ima falsifikovane sertifikate o stručnoj spremi rukovodstvo ovog javnog preduzeća naložilo je hitnu kontrolu svih dokumenta na osnovu kojih je kadar angažovan.

U JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kažu da se provera diploma radi na inicijativu generalnog direktora Dragana Đorđevića.

- On je, u skladu sa svojim ovlašćenjima, formirao stručnu internu komisiju koja ima zadatak da proveri verodostojnost svih diploma koje se nalaze u dosijeima zaposlenih - tvrde u ovom javnom preduzeću. - Proveri podležu kvalifikacije svih zaposlenih. Rezultati ove kontrole biće poznati kad komisija završi posao.

I sindikalci su nam potvrdili da se u ovom preduzeću proverava da li zaposleni imaju validna dokumenta koja potvrđuju da su kvalifikovani za rad koji obavljaju.

KRIVIČNE PRIJAVE U "ČISTOĆI" U JKP "Gradska čistoća" je, prema nezvaničnim informacijama, jedan od vozača skoro dobio otkaz, jer je ustanovljeno da ima falsifikovanu diplomu srednje škole. Takođe, podnete su i krivične prijave protiv dvojice, sada već bivših radnika, zbog lažiranja dokumenta o završenom školovanju.

- Dobili smo informacije da se kontrolišu diplome - kažu u Sindikatu komunalaca Beograda.

- Ne znamo zbog čega se pojavila sumnja, niti da li su do sada otkrili da nečije kvalifikacije nisu validne.

Prema saznanjima "Novosti", povod za akciju je sumnja u verodostojnost svih diploma posle slučajnog otkrivanja nekoliko falsifikata. Navodno, pojedinci sa svršenim trogodišnjim srednjim školama pribegavali su falsifikovanju i svoje diplome preinačavali u one četvrtog stepena. Nije poznato na kojim radnim mestima su raspoređeni zaposleni kod kojih su otkriveni "lažnjaci".

Da li je ova istraga deo sveobuhvatne provere zaposlenih u komunalnim preduzećima grada, nismo uspeli da saznamo, ali smo došli do nezvaničnih informacija da se u JKP "Gradska čistoća" već godinu i po dana proveravaju diplome zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)