STRAVIČAN PRIZOR U DVORIŠTU AZILA: Psi u kutijama za cipele!

B. R.

12. 09. 2016. u 19:28

СТРАВИЧАН ПРИЗОР У ДВОРИШТУ АЗИЛА: Пси у кутијама за ципеле!
Društvo za zaštitu životinja "Oaza" zatražilo pomoć države. Dvorište je pretrpano starim nameštajem, šerpama, starim krpama i malim kutijama u kojima je smešteno po nekoliko nesrećnih životinja

ČLANOVI Društva za zaštitu životinja "Oaza" posetili su pre nekoliko dana, na molbu vlasnice da joj doniraju hranu za pse, privatni azil Anje Strugar iz Sremčice i zatekli stravičan prizor. Više od 80 pasa i štenadi živi u veoma lošim uslovima, u malim kutijama, među gomilom stare garderobe, dok se iz dvorišta širi nesnosan smrad, iako je kuća u naseljenom delu ovog mesta.

Iako okruženo komšijskim kućama, dvorište prepuno pasa odaje utisak hordašenja. Dvorište je pretrpano starim nameštajem, šerpama, starim krpama i malim kutijama u kojima je smešteno po nekoliko nesrećnih životinja. Okolinom se širi smrad, a lavež i zavijanje pasa čuju se nadaleko. Psi su gotovo jedni preko drugih natrpani u nekoliko kutija. Neki su zatvoreni već četiri godine, a retko koji "kavez" ima činiju sa vodom. Nekoliko štenaca prebačeno je u azil "Oaza", gde tek sada uče da hodaju. Osim njih, "Oaza" je prihvatila još sedam pasa potpuno bez dlake, zbog bolesti koja je uzela maha. Preostalih 86 pasa ostalo je da živi u izuzetno nehumanim uslovima. Neki se nalaze u podrumu.


KOMŠIJE SE ŽALE SVAKODNEVNO

KAKO su pritužbe komšija gotovo svakodnevne, a prema zaključku nadležnih iz Društva za zaštitu životinja "Oaza" situacija alarmantna, ovo udruženje poslalo je Ministarstvu poljoprivrede - Upravi za veterinu, izveštaj dokumentovan fotografijama kojim zapravo traži pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

komsija

12.09.2016. 19:44

Ja sam komsija pomenute. To kako se odnosi prema tim psima i u kakvim uslovima zive, pa to je strasno. Ne samo lavez nego i nesnosan smrad je stalno prisutan. Ali zato niko, ali bas niko od nadleznih nece da reaguje, iako sve komsije prijavljuju nju redovno, komunalnoj policiji, inspekcijama, ma svima redom. Uzas. I sve to u naseljenom mestu.

Ben Dover

13.09.2016. 13:12

@komsija - Naravno, ne podržavajući ovakav odnos prema nesretnim životinjama, Vi kao komšija verovatno nikada niste videli u Sremčici i okolini izbačene pse od strane takođe Vaših komšija kako lutaju izbezumljeni pa je te neseretnike Cica prihvatila. Takođe, istini za volju, Cici su pse uvalile beogradske dame i damice, pa su ih zaboravile.... Istina obično ima dve strane....

Wooc

12.09.2016. 20:15

zenu osuditi dozivotnu mentalnu ustanovu jer ovo je sadisticki cin demente osobe koja je u svom monstruznom planu videla dobru nameru koja nije ni mogla da postoji sa tolikim brojem zivotinja....

Korolija

15.11.2016. 10:20

@Wooc - Uzeli milijarde od fondacije Brigite Bardot, a sad od Države traže "pomoć" . Pare meni, a vruć krompir Državi?!

E U

12.09.2016. 21:19

Hordasenje?!Postoji izraz na srpskom jeziku, mozda da ga guglujete.E Srbijo medju shljivama...

smireno

13.09.2016. 02:39

@E U - a sto si ti tako zagonetan umesto da das odgovor koja je to srbska rec trebala da se upotrebi? I jos da iskoristis glagol guglovati izveden iz 'srbske' imenice Google?!Hordasenje je "srpska", gramatcki ispravljena, rec preuzeta iz engleskog. "Hoarding" je skraceni (u narodu prihacen) oblik od "Compulsive Hoarding" ili "Hoarding Disorder" sto znaci Neodmereno Gomilanje ili Bolest Nekontrolisanog Gomilanja. Sama rec Hoarding ima drugo znacenje u engleskom jeziku.

mm

12.09.2016. 22:57

jadne zivotinje, kao da im nije dosta sto su napustene, jos ih neko zatvori tako u kutije, mukice

Драган

13.09.2016. 08:41

Ово је још један доказ да пас никада не може да буде већа џукела од човека.

* ГДЕ СТЕ ??? *

13.09.2016. 12:54

А где сте сви ви заштитници животиња да помогнете оном јадном човеку пре пар месеци кад су му те ваше заштићене животиње поклале на десетине кокошака ???

pop

13.09.2016. 15:58

Neke zivotinje mozemo slobodno da zakoljemo i nabodemo na kolac,ispecemo i pojedemo,a ove samo nemaju gde da spavaju....Drustvo za zastitu zivotinja se bavi pogresnim stvarima......igraju se boga, odredjuju koja zivotinja moze da zivi a koja ne,...uzas

Korolija

15.11.2016. 10:17

Društvo ima svog veterinara Radojičića. Zašto se on ne pozabavi malo ovim problemom. I ovako se obogatio na grbači ove fondacije, a većinu pasa je operisao u šupi sa gumenom keceljom i bez antibiotika. Red je neki dinar i da "vrati".