Odbornici Skupštine opštine Zemun, na drugoj po redu sednici u novom mandatu održanoj u četvrtak izabrali naprednjaka Dejana Matića za novog predsednika opštine.

Izbor Matića na tu funkciju podržalo je 44 od 52 odbornika, koliko ih je u četvrtak prisustvovalo zasedanju. Za Matićevog zamenika izabran je naprednjak Damir Kovačević. Zamenik predsednika lokalnog parlamenta biće Nikola Prelević iz SPS, a zamenik sekretara Goran Rakovac iz DSS.

Na sednici je konstituisano i devetočlano Gradsko veće, u kome će se nalaziti Vladimir Stojković, Steva Rodić, Vladimir Kostić, Bojan Bajagić, Dragan Matijević, Gavrilo Kovačević, Milosav Stamenov, Stanislav Kulačin i Žarko Dronjak.

BIOGRAFIJA Dejan Matić prethodne četiri godine bio je na mestu pomoćnika predsednika gradske opštine. Član je Srpske napredne stranke. Po obrazovanju je mašinski tehničar, a rođen 8. februara 1969. godine.

Kako i prethodne četiri godine, na čelu opštine funkcionisaće koalicija SNS, SPS-PUPS-JS i DSS.

Podsećamo, novi saziv zemunskog parlamenta konstituisan je 24. juna. Tada je za predsednika Nenad Vranjevac (SNS), a za sekretara ponovo Života Jocić.

SNS je na izborima 2. juna ubedljivo pobedila, osvojivši 39 odborničkih mesta, druga je bila koalicija okupljena oko socijalista, sa osam odborničkih mandata, treća Demokratska stranka sa šest mandata, a cenzus je prešla i koalicija DSS - Dveri, koja ima četiri odbornička mesta.