NIJE SE JAVLJAO NA TELEFON, VEĆ IH JE UPUCAO: Pričao sam sa Arkanom neposredno pred ubistvo, video sam ih mrtve pre policije

Novosti online

14. 01. 2024. u 17:30 >> 19:56

U NOVOJ epizodi "Kladioničarskih priča" sportsko klađenje se prepliće sa storijama sa vrelog beogradskog asfalta.

НИЈЕ СЕ ЈАВЉАО НА ТЕЛЕФОН, ВЕЋ ИХ ЈЕ УПУЦАО: Причао сам са Арканом непосредно пред убиство, видео сам их мртве пре полиције

Foto: N. Paraušić, D. Milovanović, Novosti

Petnaestog januara navršavaju se 24 godine od ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Priče o krvavom piru u hotelu Interkontinental i danas izazivaju veliku pažnju, a jedna od njih je povezana sa sportskim klađenjem.

Tog kobnog januarskog dana 2000. godine Arkan je ispred "Interkontinentala" sreo prijatelja Milenka Mandića Mandu i pozvao ga da se pridruži njemu i pukovniku Draganu Gariću, radniku saveznog SUP-a. Sva trojica su nedugo posle toga ubijeni.

Novine su tada pisale kako je Mandić u jednom trenutku krenuo da uplati tiket, ali da je naišao njegov poznanik i ponudio se da mu to "završi". Na svoju nesreću, Manda je na to pristao.

Taj poznanik bio je Milan Đurica, najstariji tipster i čovek čije se prognoze nalaze u svim brojevima TIP-a, počev od prvog izdanja iz 2002. godine.

Foto: N. Fifić, reprint Novosti, Tanjug/Mile Jelisavljević

- Tog dana smo u "Interkontinentalu" sedeli za separeom do Arkanovog - Manda, inspektor Garić i ja. Naravno, svi smo se pozdravili sa Željkom kada smo došli. Gledao sam u listu i tikete, nisam ni znao da je tu i Svetlana Ražnatović sa sestrom Lidijom. Nisam ih video, a iz novina sam posle saznao da su i one bile tu. Kažu sada da je Ceca rekla Arkanu "što igraš te tikete, šta će ti ta kladionica". On tada nije igrao nijedan tiket, znam sigurno, ali je znao da mi igramo u susednom separeu. Manda je uvek igrao samo po tri para, ja sam mu ih tog dana sastavio, i to sa velikom cifrom, 500-1.000 tadašnjih maraka. Arkan me je u jednom momentu upitao: "Šta je konsiljere smislio?" Odgovorio sam da preporučujem da se igra na Sanderlend, ali su se svi pitali "otkud sad to" pa sam im kao zamenu ponudio Čelsi, na šta su se i kladili. U međuvremenu sam otišao do kladionice da uplatim tikete, počinjale su utakmice. Odvezao me je Buca, Mandin šofer, koji je potom njemu doneo njegove tikete i vratio se kod mene u kladionicu da pratimo rezultate - priča Đurica u dahu i objašnjava kako je upravo zbog klađenja i određeno precizno vreme pucnjave, a da se on u "Interkontinental" pojavio pre nego što je stigla policija:

Foto: N. Paraušić, D. Milovanović, Novosti

- Zbog nas kladioničara se i zna tačno vreme ubistva, pošto smo se u poluvremenu utakmica čuli Manda i ja. Pitao me je kako stojimo, odgovorio sam mu da padamo jer gubi Čelsi. Njegov šofer i ja smo ostali da gledamo u kladionici, a kako je inspektor Garić vikao pored da vidim kako igra Derbi, javio sam im da je 0:0 jer se na teletekstu pojavio rezultat. Već u 4-5 minutu nastavka Derbi je poveo sa 1:0 i rekao sam Buci da pozove Mandu i kaže Gariću da su dali gol. Zove, zove - na javlja se. Zvao sam potom ja - isto bez odgovora. Vozač je onda okrenuo telefon "Piano bara" u "Interkontinentalu" i oni su nam rekli da je Manda ubijen, a da je hitna odvela Arkana i Garića. Brzo smo seli u kola, došli smo na mesto zločina pre policije. Zatekli smo Mandin leš, klonula mu je glava na desnu stranu i imao je rupu, jednu jedinu - u grudima - završava Đurica.

Foto: N. Paraušić, D. Milovanović, Novosti

Arkan je pet godina pre toga pobesneo na Milana Đuricu zbog "prestupa" i "krađa" fotografija sa njegove i Cecine svadbe 1995. Naš tipster je po zanimanju bio fotograf, objavio je fotke u nekadašnjem sportskom listu "Tempo" i tako je upropastio plan Ražnatovića i Mike Aleksića (koji je snimao svadbu) da potom prodaju video-kasete. Više o tome kako mu je Ražnatović poručio da skoči sa petog sprata jer je to bolje nego on da dolazi, kao i o drugim detaljima koje je Đurica proživeo sa Arkanom, pogledajte u sledećem snimku:

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024