SRBIJA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE? ''Orlovi'' se nalaze u ozbiljnom problemu

V.M.

24. 05. 2024. u 11:10

NAKON jučerašnjeg poraza od Japana, odbojkaši Srbije se više ne nalaze na mestima koja vode na Olimpijske igre u Parizu, a kako bi se vratili na jedno od njih večeras u Rio de Žaneiru moraju savladati Brazil u utakmici trećeg kola Lige nacija (2.00).

СРБИЈА НЕ ИДЕ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ? Орлови се налазе у озбиљном проблему

FOTO: CEV

Zbog toga što joj ''visi'' plasman na Olimpijske igre, Srbija je u najjačem mogućem sastavu došla u Rio de Žaneiro, gde se igra prva nedelja Lige nacija i za sada je ostvarila polovičan učinak.

''Orlovi'' su takmičenje započeli pobedom nad Iranom (3:1), dok ih je sinoć ubedljivo savladao Japan (0:3), a taj neuspeh posebno je naškodio Srbiji koja je zbog njega izgubila pet bodova na svetskoj rang-listi. To je iskoristila Kuba koja je pobedama nad Brazilom i Nemačkom sakupila veliki broj poena i sada je ona ta koja zauzima deveto mesto, poslednje koje vodi u Pariz.

Selektor Kolaković se nije nadao da će njegovi izabranici tako brzo prepustiti devetu poziciju Kubancima koji nam sada beže četiri boda, ali ima još dosta da se igra u Ligi nacija i sigurno je da nas očekuje veliki broj obrta.

Jedan takav mogli bismo da vidimo večeras ukoliko ''orlovi'' savladaju Brazilce, nad kojima bi bilo koji trijumf doneo dosta bodova i moguć povratak na deveto mesto svetske rang-liste.

Što se tiče domaćina, kao i Srbija, u pitanju je dosta iskusna reprezentacija puna starijih igrača i ova zlatna generacija ''karioka'' je na zalasku, a cilj joj je da se oprosti medaljom na Olimpijskim igrama, za koje su se već kvalifikovali.

Bruno, Lukareli, Leal i kompanija su takođe odigrali dva meča do sada u Ligi nacija i nakon uvodnog poraza od Kube sinoć su u velikom derbiju savladali Argentince sa 3:2 u setovima.

Srbija i Brazil su poslednji put ukrstili koplja još 2022. godine i naši momci su tada ubedljivo poraženi sa 3:0, a vredi napomenuti i to da smo zadnju pobedu nad ''kariokama'' ostvarili davne 2019. godine.

Ni jedni ni drugi ne igraju onako kako umeju, dosta se muče i zbog toga očekujemo zanimljiv, neizvestan meč na kojem predlažemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +178,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)