EVROPSKI DERBI U NBA LIGI: Dončić protiv Janisa

V.M.

03. 02. 2024. u 12:20

U derbiju večeri najjače košarkaške lige sveta Dalas i Milvoki će ukrstiti koplja u Teksasu (02:30).

ЕВРОПСКИ ДЕРБИ У НБА ЛИГИ: Дончић против Јаниса

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra solidno ove sezone, a da nije često bio usporavan povredama bitnih igrača možda bi ostvario više pobeda, ali i sada ima dosta solidan skor, 26-22 koji je trenutno dovoljan za osmo mesto na Zapadu.

Primera radi, Dalas ima samo dva trijumfa manje od petoplasiranog Sakramenta, tako da se stvari na tabeli Zapadne konferencije brzo menjaju i Maveriksi se mogu popeti u sam vrh sa nekoliko vezanih pobeda.

Osovinu ekipe čini bekovski tandem Dončić-Irving, ali kao što je često bio slučaj ove sezona Amerikanac će propustiti meč zbog povrede tako da će sva odgogvornost spasti na Dončića.

To nije problem za Slovenca koji voli da ima loptu u rukama gotovo čitav meč, a dovoljno o njegovim nastupima govori to da u proseku postiže skoro 35 poena, uz 9.6 asistencija i 8.6 skokova po utakmici.

Sa druge strane terena biće Milvoki baksi koji su skoro odradili rokadu na klupi pa je Ejdrijena Grifina zamenio Dok Rivers.

Iskusni stručnjak će imati zadatak da donese trofej Baksima ove sezone, ali nije dobro započeo jer su njegovi izabranici poraženi na poslednja dva duela, od Denvera i Portlanda.

Milvoki ne izgleda dobro na terenu od samog starta kampanje i Rivers će morati da pronađe način da na najbolji način iskoristi trio Adetokumbo-Lilard-Midlton.

Na prvom duelu ovih timova u sezoni Milvoki je slavio sa 132:125, a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja