DONČIĆ UBACIO 73 POENA PROTIV ATLANTE: Sledeća žrtva sjajnog Slovenca je Sakramento

V.M.

27. 01. 2024. u 14:08

VREMENA za odmor nema nakon istorijske partije Luke Dončića koji je sinoć brojao do 73 protiv Hoksa, jer će se večeras sastati sa Sakramento kingsima u ''Amerikan erlajns centru'' (03:00).

ДОНЧИЋ УБАЦИО 73 ПОЕНА ПРОТИВ АТЛАНТЕ: Следећа жртва сјајног Словенца је Сакраменто

FOTO: Tanjug/AP

Očekivalo se da će Luka Dončić imati odlično veče protiv Atlante koja je poznata kao slaba defanzivna ekipa, ali niko nije mogao da predvidi ono što se desilo.

Nevervanti Slovenac je postigao 73 poena u pobedi svog tima (148:143), a ono što se posebno ističe su neverovatni procenti šuta kojima je došao do te brojke.

Dončić je ukupno šutirao 25/33 (8/13 trojke), a uz to je bio gotovo nepogrešiv sa linije penala, 15/16.

Na taj način postao je tek deseti igrač koji je ubacio 70+ poena na jednoj utakmici u istoriji NBA lige, a zanimljivo je da samo pre par večeri Embid postao deveti kojem je to pošlo za rukom u meču sa San Antoniom.

Nova žrtva Luke Dončića mogao bi da bude Sakaramento sa kojim Dalas večeras igra.

Kingsi su famozno propustili priliku da draftuju Dončića, iako su imali drugi pik kada je on bio na draftu, ali su se opredelili za Marvina Beglija što se može okarakterisati kao jedan od najgorih pikova u istoriji NBA lige.

Nakon slabih igara prošle nedelje i četiri vezana poraza, domaćini su podigli nivo igre i savladali su Atlantu, odnosno Voriorse i večeras će juriti treću pobedu u nizu.

Ovi timovi vole da igraju brzu košarku, a sem po stilu, slični su i po rekordu jer je Sakramento nešto bolji sa 25-18 naspram Dalasovih 25-20.

Na prvom međusobnom duelu ove sezone Kingsi su slavili sa 129:113, a mi verujemo da će granica poena u ''Amerikan erlajns centru'' biti prebačena.

NAŠ TIP: +243,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024