BITKA ZA PRVO MESTO: Domaćin je istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu u prošlom kolu

V.M.

31. 12. 2023. u 09:54

U apsolutnom derbiju pretposlednjeg kola NFL-a, Baltimor rejvensi će od 19 časova ugostiti Majami dolfinse na ''M&T benk stadionu''.

БИТКА ЗА ПРВО МЕСТО: Домаћин је истакао озбиљну кандидатуру за титулу у прошлом колу

Foto: Profimedia

Ovo će biti obračun dve najbolje ekipe Američke konferencije u dosadašnjem toku NFL-a. Baltimor je trenutno prvi sa skorom 12-3, dok je Majami drugi sa 11-4.

Rejvensi su u prošlom kolu pokazali da možda i generalno najbolja ekipu u NFL-u jer su gostovali San Francisku kojeg su poprilično rutinski pobedili sa 33:19.

Do trijumfa ih je vodio Lamar Džekson sa dva bačena tačdauna, kao i odbrana koja je presekla paseve Broka Pardija čak četiri puta.

Poslednja dva meča Baltimor je igrao u gostima, tako da se danas vraća pred svoje navijače po prvi put još od desetog decembra i sigurno će imati veliku podršku na ''M&T benk stadionu''.

Ovaj meč je posebno bitan jer prvoplasirani tim u konferenciji ne igra vajld kard rundu plej-ofa, već doigravanje kreće od divizione runde i Rejvensi bi pobedom na večerašnjem duelu zagarantovali prvu poziciju, dok bi eveventualni poraz pogurao Majami ka prvom mestu.

Što se tiče samih Dolfinsa, oni su u jednoj od najzanimljivijih utakmica 17. kola savladali ekipu Dalasa sa 22:20.

Konstatno su bili u prednosti sve do završnice meča kada su Kaubojsi poveli sa 20:19, ali fild gol Sandersa u poslednjoj sekundi je doneo bitnu pobedu ekipi sa Floride.

Majami se nalazi u neugodnoj situaciji jer ima priliku da preuzme prvo mesto u Američkoj konferenciji, ali ako izgubi u poslednjem kolu igra sa Bafalom i onda bi taj meč (u slučaju pobede Bilsa u ovom kolu) odlučivao o tome ko će osvojiti Istočnu diviziju Američke konferencije.

Pobednici divizija imaju prednost domaćeg terena u vajld kard rundi plej-ofa, tako da je dosta toga na ''crti'' za goste na večerašnjem duelu.

Prošle sezone u obračunu ovih timova Majami je slavio sa 42:38, a mi očekujemo da ponovo bude dosta poena.

NAŠ TIP: +44,5 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)