TOTENHEM JE U VELIKOM PROBLEMU: Povrede i internacionalni turniri uništavaju sezonu ''pevaca''

V.M.

31. 12. 2023. u 14:04 >> 14:04

U poslednjoj utakmici pre nego što ostane bez još prvotimaca zbog reprezentativnih obaveza Totenhem će ugostiti najrazigraniju ekipu u Premijer ligi, Bornmut (15:00).

ТОТЕНХЕМ ЈЕ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Повреде и интернационални турнири уништавају сезону певаца

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je podigao formu i vezao tri uzastopne pobede, Totenhem je ostao bez zamenika kapitena Romera, tako da je na ''Ameks'' izašao u formaciji sa četiri beka što je Brajton u potpunosti iskoristio i ubedljivo slavio.

U jednom trenutnku ''galebovi'' su vodili sa 4:0, ali ''pevci'' su uspeli da ublaže poraz sa golovima Veliza i Dejvisa, mada vredi napomenuti da je pet minuta pre kraja Hojbjerg pogodio stativu koja je spasla Brajton koji je izgledao kao uzdrmani bokser u završnici meča.

Generalno gledano, domaćini imaju dosta dobru sezonu, peti su na tabeli i nalaze se nadomak mesta koja vode u Ligu šampiona, ali najteži period tek predstoji za njih.

Naime, Angelos Posekoglu već zbog povreda ne može da računa na Romera, Van de Vena, Bentankura i Medisona koji su svi jako bitni šrafovi u ekipi, a pored njih zbog Afričkog i Azijskog kupa nacija, Totenhem će u januaru i početkom februara biti bez Sara, Bisume i Sona, što faktički znači da će biti bez sedam prvotimaca u tom periodu.

Iz tog razloga, ovo je jako bitan meč za ekipu iz prestonice koja uvek ima veliku podršku svojih navijača i trenutno se nalazi u seriji od dva vezana trijumfa kod kuće (Njukasl, Everton).

Rival će im biti Bornmut koji igra fantastično u poslednje vreme i na minulih osam utakmica je ostvario šest pobeda uz remi sa Vilom i prekinut meč sa Lutonom.

Zanimljivo je to da je Andoni Iraola bio blizu otkaza pre meča sa Barnlijem krajem oktobra kada su ''trešnjince'' ostvarile bitnu pobedu i uhvatile zalet.

Iraola je došao sa epitetom perspektivnog stručnjaka u Englesku i pokazuje da rezultati koje je beležio sa Rajo Valjekanom nisu bili slučajni, već da poseduje zavidno znanje i sposobnost da bude menadžer na Ostrvu.

Bornmut je sada 12. na tabeli, daleko od zone ispadanja i konkuriše za plasman u gornji dom tabele Premijer lige.

Današnji rivali su ukrstili koplja u trećem kolu i tada je Totenhem slavio na ''Vitalitiju'' sa 2:0 golovima Medisona i Kuluševskog koji će danas propustiti meč zbog suspenzije.

Na poslednjih deset utakmica pevaca dolazila je igra gol-gol, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj jer oslabljena odbrana neće moći da izdrži nalete Bornmut, dok će se navala prevođena Sonom i probuđenim Ričarlisonom pobrinuti barem za jedan, ako ne i više pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+||1+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)