NIKOLA JOKIĆ PONOVO ISTIČE KANDIDATURU ZA MVP-a NBA LIGE: Nova ''žrtva'' sjajnog Somborca su razigrani Roketsi

V.M.

12. 11. 2023. u 11:30

U noći između nedelje i ponedeljka košarkaši Hjuston Roketsa će dočekati Denver Nagetse (01:00).

НИКОЛА ЈОКИЋ ПОНОВО ИСТИЧЕ КАНДИДАТУРУ ЗА МВП-а НБА ЛИГЕ: Нова жртва сјајног Сомборца су разиграни Рокетси

FOTO: Tanjug/AP

Denver je sjajno započeo novu sezonu i sa skorom 8-1 zauzima prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, a najveće zasluge za to naravno idu Nikoli Jokiću koji ponovo beleži MVP brojke.

U proseku ubacuje 29.1 poen, uz 12.1 skok i 8 asitencija po meču. 

Poslednji meč Nagetsi su igrali pre tri dana kada su u velikom derbiju savladali Golden Stejt Voriorse sa 108:105, sjajni Somborac je brojao do 35, a Džekson i Porter su ubacili 20, odnosno 17 poena. 

Denver bi tokom čitavog novembra trebao biti bez Džamala Mareja koji se povredio, pa se očekuje da veću minutažu dobijaju igrači poput Džeksona, Brauna i Kolina Gilespija koji bi mogao da bude otkrovenje ove sezone jer je prošlu propustio zbog preloma noge, a radi se zaista o kvalitetnom igraču koji je na koledžu vodio Vilanovu do nacionalne titule.

Sa druge strane, Hjuston Roketsi se nalaze u sjajnom ritmu i vezali su pet pobeda. Trijumfalni niz započeli su protiv Šarlota, a zatim su dva puta bili bolji od Sakramenta nakon čega su savladali Lejkerse, odnosno Pelikanse.

Ekipu je preko leta preuzeo sjajni trener Ime Udoka koji je u svojoj debitanskoj sezoni vodio Boston do finala NBA lige u kojem su poraženi od Voriorsa.

Roketski imaju vrlo zanimljivu ekipu i pojačanja poput Freda van Vlita i Dilona Vruksa su se sjano uklopila sa mladom osovinom tima koju predvode Šengun, Grin i Džabari Smit Junior.

Večeras treba obratiti pažnju na centarski obračun pošto mnogi Alperta Šenguna oslovljavaju sa ''mini Jokić''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)