JOKIĆ KREĆE U ODBRANU PRSTENA! Denveru neće biti lako na paklenom zapadu

V.M.

24. 10. 2023. u 10:26 >> 10:26

U prvoj večeri najjače košarkaške lige očekuju nas dve spektakularne utakmice. Prvo će Denver ugostiti Lejkerse (1.30), a zatim će se u San Francisku obračunati Golden stejt voriorsi i Finiks sansi (4.00).

ЈОКИЋ КРЕЋЕ У ОДБРАНУ ПРСТЕНА! Денверу неће бити лако на пакленом западу

Tanjug/AP

Večeras ćemo imati priliku da gledamo četiri ekipe koje su prošle godine igrale polufinala Zapadne konferencije i očekujemo zaista sjajnu košarku.

Denver je preko leta manje više sačuvao osovinu šampionskog tima. Od značajnijih imena ekipu je napustio Brus Braun koji je eksplodirao u ulozi šestog čoveka i to naplatio ugovorom u Indijani, ali očekuje se da to nadomesti mladi Kris Braun koji bi trebao da dobije veću minutažu ove sezone, kao i Redži Džekson koji je obnovio ugovor iako nije imao preveliku ulogu u plej-ofu.

Glavni igrač će naravno biti najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić koji odmoran dočekuje novu sezonu, sjajni Somborac je spreman da povede Denver ka odbrani titule, a najveću pomoć će imati u vidu Džamala Marija i Majkla Portera Juniora.

Dvostruki MVP regularnog dela sezone je svojoj kolekciji dodao i nagradu MVP-ja finala, a na par utakmica koje je odigrao za vreme predsezone pokazao je da u dobroj formi i očekujemo još jednu maestralnu sezonu srpskog centra.

Na otvaranju će za protivnika imati prošlogodišnjeg finalistu Zapadne konferencije, LA lejkerse. Momci iz grada anđela ulaze naoštreni u novu sezonu i napravili su tim koji je sposoban da napadne 18. titulu u istoriji legendarne franšize.

Lebron Džejms će voditi glavnu priču kao i prethodnih godina, a velike stvari se očekuju od Entonija Dejvisa koji je marljivo radio preko leta i ako ih povrede zaobiđu, mogli bi da ponovo uspeh iz 2020. kada ih je pomenuti duo vodio do titule.

Generalni menadžer Rob Pelinka je odradio sjajan posao i dodatno je ojačao tim. Saradnja je produžena sa Raselom, Rivsom, Vanderbiltom i Hačimurom, a ''povoljne ugovore'' su potpisali Gejb Vinsent, Torijan Prins, Kris Vud i Kem Rediš koji će dodatno pojačati rotaciju ''jezerdžija''.

Što se tiče druge utakmice, Kevin Durent će na noge doći timu sa kojim je osvojio dve titule prvaka. Finiks sansi su za vreme leta sve karte bacili u napad i pokušaće da košgeterski nadjačaju svoje protivnike.

Ionako su imali slabu rotaciju koja ih je koštala u plej-ofu prošle sezone, a ona je sada postala još slabija nakon gubitka Ejtona, ali zauzvrat je doveden sjajni bek Bredli Bil koji će zajedno sa Durentom i Bukerom predvoditi supertim u Arizoni.

Popularni KD se nije baš u najboljim odnosima rastao sa Voriorsima i uvek je silno motivisan protiv njih, tako da treba očekivati sjajnu partiju jednog od najboljih košarkaša 21. veka.

Za kraj su ostali večni kandidati za titulu, sjajni Golden stejt voriorsi koji su za vreme trija Kari-Tompson-Grin osvojili šest trofeja u osam odigranih finala.

Ambicija ne manjka ni ove sezone ekipi iz San Franciska kojoj će ovo možda biti jedna od poslednjih prilika da se ponovo popnu na vrh NBA lige pošto pomenuti trio kombinovano ima 101 godinu starosti.

Voriorsi su napravili veliki trejd u kojem su odlučili da ''puste'' talentovanog beka Džordana Pula u Vašington, a za uzvrat ih je u razmeni između više timova upravo iz Finiksa pojačao veteran Kris Pol.

Biće zanimljivo videti kako će se sjajni plejmejker uklopiti u četu Stiva Kera pošto je tokom čitavog života bio starter i vođa tima, a sigurno je da u Golden stejtu ta uloga pripada Stefu Kariju.

Što se tiče samih predloga, verujemo da ćemo na prvom meču videti iznenađenje u kojem će Lejkersi savladati aktuelne šampione i istaći kandidaturu za tron, a od Finiksa i Golden stejta očekujemo brzu košarku koju gaje ovi timovi i poena ne bi trebalo da izostane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

DENVER NAGETS - LA LEJKERS 2 (kvota 2,65)

GOLDEN STEJT - FINIKS +232,5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)