KANADSKI DERBI: Toronto bi ove godine da prekine najduži post u istoriji NHL-a!

V.M.

11. 10. 2023. u 11:45

NA otvaranju najjače hokejaške lige na svetu (NHL), Toronto Mejpl lifsi će u u kanadskom derbiju dočekati Montrael Kanedijense (01:00).

КАНАДСКИ ДЕРБИ: Торонто би ове године да прекине најдужи пост у историји НХЛ-а!

Foto Profimedia

Večerašnji rivali iz Atlantik divzije ulaze u novu sezonu sa potpuno različitim očekivanjima. 

Kanadijensi su prošlu godinu završili na poslednjem mestu i usred su smene generacije, ali se nadaju da je mlado jezgro spremno da napravi veliki korak napred ove godine.

Sa druge strane, Mejlp lifsi su dogurali do drugog kola plej-ofa gde su ih zaustavili eventualni viceprvaci Florida Pantersi, a ove sezone su napravili još jači tim i spremni su da napadnu Stenli kup i tako prekinu najduži post u istoriji NHL koji traje još od 1967. kada su poslednji put bili prvaci.

Glavni problem za goste je prošle sezone bio napad koji je postizao 2,77 golova po utakmici, ali Kofild, Suzuki i Dah sazrevaju i očekuje se da ove godine poprave tu statistiku.

Što se tiče Toronta, on je jedan od glavnih favorita za osvajanje Stenli kupa, ponovo bi glavnu reč trebali da vode Metjuz, Nilander i Maner koji su predvodili jedan od najboljih napada prošle sezone, a sada će imati dodatnu pomoć novopridošlica u vidu Domija i Bertucija.

Ono što je takođe bitno za domaćina je to što je defanzivna osovina tima ostala na okupu, bekove će u startnoj postavi igrati Đordano i Lijegren, dok će im leđa na golu čuvati Ilija Samsonov, a pomenuti trio je prošle sezone predvodio jednu od najboljih odbrana lige sa samo 2,68 primljenih golova po utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: ukupno golova +5,5 (1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)