"ORLOVI" IDU PO ZLATO! Može li se ponoviti uspeh iz Indijanapolisa?

M.M.

10. 09. 2023. u 11:15 >> 11:15

KOŠARKAŠI Srbije i Nemačke sastaće se u finalu Svetskog prvenstva.

ОРЛОВИ ИДУ ПО ЗЛАТО! Може ли се поновити успех из Индијанаполиса?

FOTO: FIBA.Basketball

Na Mundobasket su stigli tiho i bez prevelike pompe, malo ko je verovao u njih a oni će se ipak vratiti sa medaljom oko vrata. Uspeh je ostvaren, „orlovi“ će ponosno sleteti u svoju zemlju bez obzira na ishod finalnog duela.

U Manili nije bilo Nikole Jokića, Vasilija Micića i još mnogo kvalitetnih košarkaša, međutim, momci sa spiska su pokazali neverovatnu želju za pobedom i veliko srce.

Svetislav Kari Pešić je osporavan toliko puta ali "stari lisac" je verovao u svoj sistem i na kraju se isplatilo. Čini se da je hemija u ekipi nikad bolja a nezgoda koju je doživeo Boriša Simanić je dodatno ujedinila ostatak tima.

Na ovom šampionatu smo videli i sazrevanje kapitena, Bogdan Bogdanoviće je utakmicama u Manili pokazao da je pravi lider reprezentacije. Energija koju donosi Aleksa Avramović je za "naučne studije", dok sa druge strane imamo Stefana Jovića koji svojom smirenošću kontroliše situaciju na terenu.

Nikola Milutinov je odigrao neverovatan turnir i dokazao je da se može nositi čak i sa centrima koji igraju u najjačoj ligi na svetu. Dobre role Nikole Jovića, Filipa Petruševa i Vanje Marinkovića su od enormnog značaja i to su momci koji će predstavljati reprezentaciju u budućnosti.

Ne treba zaboraviti ni Ognjena Dobrića koji je daje izuzetan doprinos, pa tako ni Marka Gudurića koji je sve bolji. Dušan Ristić je tu da odmori sjajnog Milutinova, dok je za Borišu Simanića prvenstvo, nažalost, završeno još od meča sa Južnim Sudanom.

Srbija je u četvrtfinalu prosto počistila sa terena Litvance, da bi kasnije u polufinalu Kanađani pružili nešto jači otpor.

Danas će sa druge strane parketa stajati raspoloženi Nemci, četa Gordona Herberta koja je uspela da slomi selekciju Sjedinjenih Američkih Država u utakmici koja se igrala na poen više.

Braća Vagner, Denis Šruder, Andreas Obst i družina su bili neverovatni, igrali su sjajnu košarku i na kraju zasluženo slavili.

Naša reprezentacija je poslednji put zlato na Svetskim šampionatima osvojila 2002. u Indijanapolisu, a tada je sa klupe ekipu takođe predvodio Svetislav Pešić.

Očekuje nas pravi sprektakl a mi se nadamo velikom slavlju.

NAŠ TIP: Nemačka - Srbija 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave