"ORLOVI" MOGU I BEZ JOKIĆA! Na redu je stari rival i vreme je za osvetu

V.D.

09. 08. 2023. u 11:25

U drugom meču na Akropolis kupu u Atini naša reprezentacija će večeras od 18.45 odmeriti snage sa Italijanima.

ОРЛОВИ МОГУ И БЕЗ ЈОКИЋА! На реду је стари ривал и време је за освету

FOTO: KSS

Bilo je mnogo otkazivanja u proteklom periodu ali reprezentacija Srbije i bez nekoliko jako bitnih igrača zna da pobeđuje. Nakon pobeda protiv Bosne i Hercegovine i Poljske u mečevima iza zatvorenih vrata Srbija je sinoć u prvom kolu Akropolis kupa savladala domaću reprezentaciju Grčke rezultatom 71:64.

Naša reprezentacija je držala prednost tokom prve tri četvrtine, ali su Grci početkom četvrtog perioda, tačnije u 33. minutu meča uspeli da stignu do izjednačenja, ali je onda sjajni trio Bogdanović-Milutinov-Gudurić preuzeo stvar u svoje ruke i doneo Srbiji trijumf koji je jako važan za samopouzdanje pred nastavak priprema za Mundobasket.

Najefikasniji igrač u našem timu bio je niko drugi do kapiten Bogdan Bogdanović sa 15, dok su po 14 imali Milutinov i Gudurić koji su upisali i 12, odnosno sedam skokova.

Dvocifren je još bio i Ristić sa 11, dok su se u listu strelaca upisali još Dobrić i Avramović sa po 6 i Petrušev sa pet poena. Nikola Jović, košarkaš Majami hita, nije se upisao u listu strelaca, ali je zabeležio pet skokova.

U narednim mečevima naši reprezentativci bi morali da porade na skoku u napadu koji je bio nešto slabiji na ovom meču, kao i da smanje veliki broj izgubljenih lopti.

Današnji rival biće reprezentacija Italije protiv koje će naši "orlovi" imati poseban motiv da se osvete za neočekivani poraz sa Evrobasketa prošle godine. U odnosu na taj meč Srbija će biti oslabljena za neigranje osvajača NBA prstena Nikole Jokića, Nikole Kalinića, Vase Micića i Vladimira Lučića.

I pored toga verujemo da će naši momci slaviti na večerašnjem susretu i tako osvojiti Akropolis kup.

Italijani su do sada odigrali dve prijateljske utakmice i u obe trijumfovali. Protiv Kine bilo je 79:61 dok su izabranici Đanmarka Poceka Tursku savladali nakon produžetaka rezultatom 90:89.

NAŠ PREDLOG: H1 -3,5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)