REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG FINALA: Amerika traži osvetu protiv ''galskih petlova''

V.M.

19. 07. 2023. u 11:15

U četvrtfinalu odbojkaške Lige nacija za muškarce gledaćemo obračun Amerike i Francuske.

РЕПРИЗА ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА: Америка тражи освету против галских петлова

Foto Profimedia

Amerikanci su izgledali fantastično u prvom delu takmičenja i zasluženo su zauzeli prvo mesto uz impresivnu set-razliku 33:7.

Ostvarili su deset pobeda u grupnoj fazi, u poslednja dva kola su savladali upravo Francusku i Bugarsku maksimalnim rezultatom, te sa dosta samopouzdanja dolaze na završni turnir.

Amerikanci kroz čitav turnir igraju u najjačem sastavu, ekipu predvodi jedan od najboljih dizača današnjice kapiten Majka Kristenson, dobrim igrama se istakao primač Defalko koji je upisao čak 135 poena, a tu su i iskusni asovi poput Andersona, Holta, Šođi i Smita.

Sa druge strane, Francuzi su se namučili u prvoj fazi takmičenja, ali su ipak uspeli da obezbede plasman na završni turnir.

U poslednjoj nedelji Lige nacija ostvarili su tri pobede uz pomenuti poraz od današnjeg rivala, što je bilo dovoljno da sa skorom 6-6 zauzmu osmu poziciju.

Posebno im je bitan bio trijumf protiv naše reprezentacije (3:1) koja im je bila direktan rival u borbi za završni turnir, kao i pobeda nad Nemačkom u poslednjem kolu istim rezultatom.

Dobra vest za olimpijskog šampiona je to što se ekipi pridružio sjajni Ervin Engape koji će predvoditi Francuze u pohodu ka odbrani titule koju su prošle godine u finalu osvojili upravo protiv Amerike.

Viđen je sjajan meč u kojem je poslednji set odlučivao pobednika, Francuska je bila smirenija, slavila sa 15:10 u njemu i tako osvojila četvrto izdanje Lige nacija.

Verujemo da će se Amerikanci osvetiti za poraz u finalu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: hendikep (-1,5) 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)