KOD DAMA UVEK NEIZVESNO! “Velika trojka” najbliža peharu

TIP redakcija

02. 07. 2023. u 09:40

U LONDONU u ženskoj konkurenciji najveće šanse daju Švjontekovoj, Sabalenki i Ribakini

КОД ДАМА УВЕК НЕИЗВЕСНО! “Велика тројка” најближа пехару

FOTO: AP/Tanjug

Prema prognozama kladionica, Iga Švjontek, Arina Sabalenka i Elena Ribakina imaju slične šanse da podignu trofej na Vimbldonu. Pehar brani Ribakina, Kazahstanka rođena u Rusiji, koja bi verovatno bila prvi favorit da se nalazi u malo boljem zdravstvenom stanju. Treća teniserka sveta još se muči sa virusom, a ako bude sve u redu, verovatno će imati najveće šanse se opet nađe u velikom finalu.

Odmah iza nje, makar prema prikazanom u dosadašnjem delu sezone je, Beloruskinja Sabalenka, koja bi mogla da ozbiljno pripreti. Arina je verovatno i najviše bila oštećena prošlogodišnjom zabranom učešća na Vimbldonu, jer je u prethodnom nastupu 2021. dogurala čak do polufinala, a poseduje stil igre koji joj može doneti veliki uspeh na travnatoj podlozi.

Od ženske “velike trojke”, Švjontek iako prvi favorit za osvajanje (kvota 3,40) se ubedljivo najviše muči na travi. Najveći uspeh u Londonu ostvarila je još 2021, kada je dogurala tek do četvrte runde.

Od ostalih igračica, iz prikrajka svoje šansu vreba Tunišanka Ons Žaber, koja je prošle sezone igrala finale, a u izvrsnoj formi se nalazi i nekadašnja dvostruka pobednica, Čehinja Petra Kvitova. Njene sunarodnice Barbora Krejčikova i Karolina Pliškova uvek se probude tokom ovog perioda godine, pa ne bi bilo iznenađenje da ponovo daleko doguraju. Dobre šanse da se nađu u završnici takođe imaju i Amerikanke Koko Gof, Džesika Pegula kao i Medison Kiz koja se okitila titulom u Istbornu.

Zanimljivo je da ćemo u glavnom žrebu gledati i čuvenu Venus Vilijams (kvota 101) koja je u junu napunila 43. godine i trenutno je 554. teniserka na Svetu. Petostruka šampionka Vimbldona (2000,2001,2005,2007,2008) će se u prvom kolu sastati sa Elinom Svitolinom koja je kao i Amerikanka u prvo kolo grend slema došla uz specijalnu pozivnicu.

Ove godine Srbiju će na Vimbldonu predstavljati jedna teniserka. Nišlijka, Natalija Stevanović će imati jako težak zadatak u prvom kolu jer će se sastati sa nekadašnjom prvom teniserkom sveta Karolinom Pliškovom.

Pobednice na poslednjih 10 turnira

2013. Marion Bartoli

2014. Petra Kvitova

2015. Serena Vilijams

2016. Serena Vilijams

2017. Garbinje Muguruza

2018. Anđelik Kerber

2019. Simona Halep

2020. Nije odigrano zbog pandemije Covid 19 virusa

2021. Ešli Barti

2022. Elena Ribakina

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave