CRNO-BELI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA: Šanse za plej-of se povećavaju!

M.M.

31. 01. 2023. u 11:40 >> 11:40

U 22. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja košarkaši Partizana ugostiće Asvel. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 20.30.

ЦРНО-БЕЛИ ПУЦАЈУ ОД САМОПОУЗДАЊА: Шансе за плеј-оф се повећавају!

FOTO: ABA liga

Crno-beli su se definitivno podigli i sada spadaju u krug timova koji konkurišu za nokaut fazu.

Poraz od Valensije u gostima se izlečio pobedom u večitom derbiju. Nakon 40 minuta kvalitetne košarke izabranici Željka Obradovića su slavili rezultatom 78-79.

Kontrolisali su momci u crno-beloj opremi utakmicu tokom čitavih 40 minuta i zasluženo upisali desetu pobedu na evrosceni.

Najefikasniji na terenu bili su Dante Egzum i Zek Ledej koji su postigli po 20 poena, a dvocifren je bio još i Matijas Lesor koji je sakupio 13 pogodaka.

Francuz je takođe bio taj koji je kontrolisao reket, imao je osam uhvaćenih lopti.

U listu strelaca upisali su se još Alen Smailagić (7), Kevin Panter (6), Jam Madar (5), Aleksa Avramović (3), Džejms Naneli (3) i Danilo Anđušić (2).

Danas na megdan stiže ekipa od koje je "parni valjak" doživeo poraz pre mesec i po dana. Kada su se sastali u 13. kolu puleni Ti-Džej Parkera su slavili na svom terenu rezultatom 91-87.

Momci iz Vilerbana su tog dana prikazali sjajnu košarku, a predvodnik na parketu je bio Nando de Kolo koji je meč završio sa 32 poena.

Francuz u proseku postiže 14 pogodaka i to ga čini prvim strelcem ekipe. Odmah iza njega je dvadesetčetvorogodišnji Džona Metjuz koji je na proseku od 11 poena, dok Jusufa Fal ima 9. Nando je takođe i prvi asistent sa 3,5 dodavanja po utakmici.

Partizan će za tri dana otputovati za Kaunas gde će snage odmeriti sa Žalgirisom, nakon toga put ih vodi u Minhen gde će ih čekati bivši trener Andrea Trinkijeri sa svojim izabranicima.

Sa druge strane Asvel će dočekati Virtus, a zatim ćemo gledati francuski derbi gde će im protivnik biti Monako.

Ovi rivali su se do sada sastali osam puta, a srpski predstavnik je trijumfovao u tri navrata.

Pet utakmica su igrali u najelitnijem evropskom takmičenju, dok su dva puta vodili "košarkaški rat" i u Evrokupu. Duel koji je odigran 2014. godine bio je prijateljskog karaktera.

Naša procena je da će danas domaćin stići do 11. pobede u takmičenju.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)