INTER ZNA KAKO U KUPU: Atalanta stiže u Milano u odličnoj formi

M.T.

31. 01. 2023. u 08:37

''Boginja'' iz Bergama osam mečeva čeka pobedu protiv ''neroazura''.

ИНТЕР ЗНА КАКО У КУПУ: Аталанта стиже у Милано у одличној форми

FOTO: Tanjug/AP

Inter u Kupu Italije pokušava da odbrani trofej osvojen prošle sezone, ali će u četvrtfinalu imati prilično težak zadatak da prođe Atalantu koju dočekuje na stadionu ''Đuzepe Meaca'' večeras od 21 sat.

Ekipa Simonea Inzagija je ove sezone već osvojila jedan trofej pošto je u finalu Superkupa Italije savladala gradskog rivala Milan sa 3:0. Mesto u finalu su zaslužili osvajanjem Kupa Italije prošle sezone, a ove će probati da odbrane trofej, što im je pošlo za rukom u sezonama 2009/2010. i 2010/2011.

Inter je u veoma dobroj formi pošto je u poslednjih devet mečeva doživeo samo jedan poraz i to veoma iznenađujući od Empolija u Seriji A pre osam dana, da bi u prethodnom kolu za vikend slavili protiv Kremonezea. U kupu je Inter startovao od osmine finala i tu se zamalo okliznuo pošto je posle velikih muka i tek posle produžetka eliminisao Parmu sa 2:1.

Završetak prvog dela sezone bio je veoma loš za Atalantu pošto je tim iz Bergama doživeo tri uzastopna poraza pred mundijalsku pauzu. Ipak, nova godina donela je i novu energiju timu Đan Pjera Gasperinija i ''boginja'' je u seriji od šest mečeva bez poraza u kojima je ostvarila četiri pobede i dva remija.

Poput Intera, Atalanta je takođe u kupu krenula od osmine finala i za razliku od svog večerašnjeg protivnika, nije imala težak posao protiv Specije koju je savladala sa 5:2. Klub iz Bergama se nada slavlju u Kupu Italije i osvajanju drugog trofeja u ovom takmičenju posle šest decenija pošto je prvi osvojen 1963. godine.

Simone Inzagi mogao bi da se suoči sa nekoliko problema oko sastava tima pošto se Marselo Brozović vratio treninzima posle povrede, ali se ne očekuje da Inzagi sa njim rizikuje u kupu pošto Inter u narednom meču igra gradski derbi protiv Milana. Golman Samir Handanović propustio je nekoliko poslednjih mečeva zbog povrede noge, ali bi za ovu utakicu mogao da bude makar na klupi.

Što se tiče Atalante, Đan Pjero Gasperini neće moći da računa na Hoze Luisa Palomina i Davida Zapakostu zbog povreda. Očekuje se da Gasperini na teren pošalje istu startnu postavu kao i protiv Sampdorije.

Inter i Atalanta igraju veoma tvrde mečeve i najčešći ishod je nerešen pošto je čak šest mečeva od poslednjih deset između ovih klubova završeno remijem. Inter je uspeo da ostvari tri pobede, dok je Atalanta slavila samo jednom i to još 2018. i već osam mečeva ne zna za pobedu protiv Intera.

U poslednje tri decenije ovo je tek drugi put da Inter i Atlanta igraju u Kupu Italije, a u dvomeču igranom takođe u četvrtfinalu 2005. ''neroazuri'' su bili bolji i ukupnim rezultatom 4:0 prošli u polufinale.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu