PORAZ IZ VITORIJE JE ZABORAVLJEN: "Kraljevi" ruše "ponos Izraela"?

M.M.

06. 01. 2023. u 11:17

KOŠARKAŠI Real Madrida ugostiće Makabi Tel Aviv u 17. kolu Evrolige. Utakmica će se igrati u "Vizink Centru" sa početkom u 20.45.

ПОРАЗ ИЗ ВИТОРИЈЕ ЈЕ ЗАБОРАВЉЕН:  Краљеви руше понос Израела?

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Madriđani trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli sa deset pobeda i šest poraza. U prošlom kolu su doživeli poraz od Baskonije rezultatom 92-86. Gledali smo u Vitoriji jednu interesantnu utakmicu gde su obe ekipe napadčki bile na visokom nivou.

Šef stručnog štaba Ćus Mateo se ove godine najviše oslanja na Džanana Musu koji prosečno ubacuje 15 poena, odmah iza njega je Gabrijel Dek sa 13, dok Edi Tavares ima 11,5 pogodaka.

Momak sa Zelenortskih ostrva je očekivano i prvi sakakač sa 7 uhvaćenih lopti po utakmici.

Za razigravanje ekipe zaduženi su španski velikani Serhio Ljulj i "Ćaćo" Rodrigez koji imaju 3,6, odnosno 2,9 dodavanja.

Šampion Španije u svojim redovima ima još nekoliko neverovatnih individualaca kao što su Mario Hezonja i Geršon Jabusele.

"Kraljevi" su pre tri dana izgubili od Barselone u okviru domaćeg šampionata.

Danas na megdan stiže ekipa koja prikazuje dobru košarku. "Ponos Izraela" sa skorom od 9 pobeda i sedam poraza zauzima sedmo mesto. Dirigentsku palicu na terenu preuzeo je Lorenco Braun koji ima neverovatu sezonu. Bivši igrač Crvene zvezde je prvi strelac i asistent u svom timu. Amerikanac prosečno ima 18,1 poen i 6,6 dodavanja.

Najveća podrška u napadu mu je Vejd Boldvin koji je na proseku od 15 koševa, međutim, bivši igrač Baskonije je skoro već mesec dana odsutan sa terena zbog povrede. Svoj poslednji meč odigrao je u 12. kolu protiv Valensije.

Ovi rivali su se sastali prošle sezone u nokaut fazi i tada su se Madriđani pobedom od 3-0 u seriji plasirali na Fajnal-for.

Svi dobro pamte finale ovog takmičenja 2014. godine kada je Makabi savladao istog ovog protivnika rezultatom 86-98. Tajris Rajs je tada pružio neverovatnu partiju, meč je završio sa 26 poena što je bilo dovoljno da ponese titulu najkorisnijeg igrača.

Španski predstavnik će sledeće nedelje u duplom kolu gostovati Crvenoj zvezdi i Albi, dok će Makabi ugostiti Partizan, a zatim otputovati za Atinu gde će ih čekati Panatinaikos.

Naša procena je da će granica poena u ovom duelu biti prebačena.

NAŠ TIP: +165,5 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024